luis van gaal ryan giggs

Van Gal: Ne znam koliko će Runi odsustvovati

Trener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal rekao je danas da ne zna kada će se kapiten Vejn Runi vratiti na teren posle povrede kolena. Runi je izostavljen iz ekipe za sutrašnju utakmicu u Danskoj protiv Mitjilanda zbog povrede kolena, a britanski mediji spekulišu da će engleski reprezentativac odsustvovati do dva meseca. 
Kako je preneo Skaj sports, Van Gal večeras u Danskoj nije mogao da kaže koliko će Runi odsustvovati iz ekipe.
Runi ima problema sa kolenom pa ćemo morati da sačekamo i vidimo koliko će trajati oporavak. On postiže mnogo golova i veoma je važan za naš tim, ali moraćemo da se nosimo sa tim. Teško je reći koliko će odsustvovati. Povredio se u utakmici protiv Sanderlenda i ima problema sa kolenom. Ne mogu da kažem više od toga – rekao je Van Gal.
Runi je završio utakmicu sa Sanderlendom, a Van Gal je rekao da je njegov „fantastičan stav prema fudbalu“ možda i doprineo povredi.
-To je tipično za Vejna. On je momak koji želi da ide do kraja čak i kada oseća bol. To je fantastičan stav, ali je i loše za njegovo telo – rekao je Van Gal.
Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evropa izmedju Mitjilanda i Mančester junajteda igraće se sutra od 19.00 u Herningu u Danskoj.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, UEFA povećala nagrade za učesnike Lige šampiona