wenger zabrinut

Venger: Teže je spremiti se za Hal, nego za Barselonu

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da je njegovoj ekipi bilo teže da se spremi za subotnji duel u FA kupu protiv Hala, nego što je to za prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Barselone.
Fudbaleri Arsenala dočekaće sutra u Londonu na stadionu Emirati prvaka Evrope – Barselonu u prvoj utakmici osmine finala najjačeg evropskog takmičenja.
-Teže je bilo spremiti se za meč protiv Hala, nego za Barselonu. Za prvaka Evrope su svi spremni i prirodno koncetrisani. Za Barselonu je najbitnije da moj tim ima nadu i samopouzdanje, jer su oni veliki favorite – rekao je Venger.
U Arsenalu se nadaju da će im treći dvomeč protiv prvaka Evrope u eliminacionoj fazi Lige šampiona doneti sreću i da će sutra protiv Barselone uspeti da ostvare dobar rezultat u prvoj utakmici.
-Nijedan tim nije savršen, ali oni su blizu toga. Mi moramo da iskoristimo svaku priliku tokom meča kada imamo šansu za gol – dodao je Venger.
On je naveo da za meč protiv Barselone zbog povreda neće biti Brazilca Gabrijela, Tomaša Rosickog, Santija Kasorle, Mikela Artete i Džeka Vilšira. Arsenal i Barselona su se poslednji put sastali pre pet godina u istoj fazi takmičenja, a Katalonci su trijumfovali ukupnim rezultatom 4:3.
U Barseloni najveću opasnost po svoj gol vide u Aleksisu Sančesu.
-Ono što je najveća opasnost kod Aleksisa je to što je nepredvidiv. Odlično dribla, odlično napada, on je veoma jak i dobar igrač – rekao je Andreas Inijesta.
Utakmica izmedju Arsenala i Barselone igraće se sutra od 20.45 na stadionu Emirati.

Povezana vest:  Oven zaintersovan za prelazak u australijsku ligu