sep blater 4

Knjiga o životu Sepa Blatera uskoro u prodaji

Dugo očekivana knjiga o životu suspendovanog predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sepa Blatera biće objavljena za nekoliko dana, saopštila je danas švajcarska izdavačka kuća Verd i Veber (Werd & Weber).
Na sajtu tog izdavača objavljeno je da će knjiga „Sep Blater: Misija fudbal“ koštati 49 švajcarskih franaka i da će biti u prodaji do kraja februara. Izdavač je naveo da je, u bogato ilustravanoj knjizi, Sep Blater opisao kako je naučio da se nosi s neprijateljstvom.
Blater je ranije rekao da su u knjizi sakupljene anegdote iz njegovih 40 godina rada u Fifi.  Knjigu je napisao Blaterov portparol Tomas Rengli.
Blater je pre nedelju dana saslušan zbog žalbe koju je uložio na odluku Etičkog komiteta Fife o osmogodišnjoj suspenziji, a da li će žalba biti usvojena ili ne trebalo bi da se objavi danas.  On se nada da će njegova žalba biti usvojena i da će biti domaćin predstojećeg Kongresa na kojem će članice Fife izabrati njegovog naslednika. 
Blater je negirao nepravilnosti, a suspendovan je zbog „nelojalne isplate“ od dva miliona dolara koliko je 2011. godine za savetničke usluge isplatio Mišelu Platiniju, kasnijem predsedniku Evropske fudbalske unije (Uefa), koji je takodje suspendovan na osam godina. 

Povezana vest:  Bartomeu saslušan u vezi transfera Nejmara