mihael_balakKol i Balak odlaze iz Čelsija

 

Vezni fudbaleri Čelsija Džo Kol i Mihael Balak napustiće klub usled odluke rukovodstva „plavaca“ da sa njima ne produži ugovore koji ističu krajem juna, ozvaničeno je danas na sajtu engleskog šampiona.

Kol, koji se sa reprezentacijom Engleske nalazi na Mundijalu u Južnoj Africi, došao je u Čelsi 2003. godine iz gradskog rivala Vesthema i za šet godina odigrao je183 utakmice i postigao 28 golova.

Povezana vest:  Pardju: Lukaku je novi Drogba

Tokom minule sezone u kojoj su izabranici Karla Anćelotija osvojili „duplu krunu“ izgubio je mesto u startnoj postavi zbog čestih povreda.

Za 29. godišnjeg Kola zainteresovani su skoro svi najbogatiji engleski klubovi – Mančester Junjated, Liverpul, Mančester Siti, Arsenal i Totenhem.

Kapitena nemačke reprezentacije je teška povreda članka omela da igra na Mundijalu, a uprava Čelsija je procenila da je njegova sedmična plata od 125.000 funti previsoka, pa će Balak od 1. jula biti slobodan igrač.

Povezana vest:  Berluskoni: Alegri sigurno ostaje trener Milana

Povratak u Bundesligu nameće se kao najrealnija opcija za nastavak Balakove karijere, a kao najzainteresovaniji pominje se Šalke.