fifa

Fifa traži od kandidata njihove govore u slučaju pobede na izborima

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) zatražila je danas od kandidata da joj obezbede svoje govore u slučaju pobede na predstojećim izborima za predsednika svetske kuće fudbala.
Fifa je petorici kandidata predložila i moguće odgovore za konferencije za novinare koje će se održati posle izbora, koji su zakazani za petak. Fifu potresa najveći skandal u svojoj istoriji posle hapšenja nekolicine visokih zvaničnika zbog mita i korupcije i suspenzije predsednika Sepa Blatera zbog finansijskih malverzacija. Jedan od kandidata za predsednika generalni sekretar Evropske fudbalske unije (Uefa) Đani Infantino rekao je da će pred kongresom Fife pričati bez straha i da će reći šta misli.

Povezana vest:  Zvezda ponovo prva, pobede vodećih timova

-Reći ću šta god želim. Ja sam svoj čovek – dodao je Infantino.
Osim Infantina za predsednika Fife kandidovali su se Žerom Šampan, jordanski princ Ali bin El Husein, Tokijo Seksvejl i šeik Salman bin Ibrahim el Kalifa.
Princ Ali je juče podneo zahtev Sudu za sportsku arbitražu u Lozani da se izbori odlože zbog spora oko glasanja. On je tražio da se na izborima koriste providne glasačke kutije, ali je Izborna komisija Fife odbila taj zahtev.

Povezana vest:  Uhapšen potpredsednik Turske fudbalske federacije Gumulsdag