ivan saponjic u20 srb urugvaj

Šaponjić ne igra protiv Španije, neizvestan Jović

Fudbaler Benfike Ivan Šaponjić neće igrati za omladinsku reprezentaciju Srbije u predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Španije, pošto mu portugalski klub to ne dozvoljava, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije (FSS).
Omladinska reprezentacija Srbije će 2. marta igrati prijateljsku utakmicu protiv Španije u u Staroj Pazovi i to će biti poslednja provera pred mečeve elitne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 11. do 24. jula u Nemačkoj.
Selektor Branislav Nikolić neće moći da računa na Šaponjića, pošto mu je Benfika zabranila da se odazove pozivu iz državnog tima. Drugi tim Benfike, za koji nastupa Šaponjić, ima obaveze u drugoj ligi, pa će bivši fudbaler Partizana propustiti duel sa Španijom.
Kako se navodi na sajtu FŠ, neizvestan je nastup Luke Jovića, koji je takođe igrač Benfike.
-Meč sa Španijom je za nas veoma važan, jer se radi o poslednjoj proveri pred utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali kako to nije termin Fife onda ni klub nema obavezu da pusti igrača. S druge strane, raduje nas činjenica da će Lijanko Vojnović koji igra za brazilski Sao Paulo, debitovati za reprezentaciju Srbije – rekao je direktor mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela.
Srbija će biti domaćin kvalifikacija, od 24. do 29. marta, a protivnici će joj biti Francuska, Danska i Crna Gora.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa D: Barselona u osmini finala, Rubin pobedio Kopenhagen