pelegrini press

Pelegrini: Liga kup dobra motivacija; Klop: Možemo da pobedimo Siti

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da bi osvajanje Liga kupa motivisalo njegovu ekipu u borbi za titulu šampiona Engleske. Fudbaleri Mančester sitija igraće u nedelju na Vembliju protiv Liverpula u finalu Liga kupa.
Siti će pokušati da ponovi uspeh iz sezone 2013-2014 kada je osvojio Liga kup pobedom nad Sanderlendom od 3:1, u Pelegrinijevoj prvoj sezoni u klubu. 
Mančester siti je tada u uzbudljivoj završnici prvenstva osvojio šampionsku titulu ispred Liverpula, a ove sezone je u nešto težoj situaciji, pošto posle dva vezana poraza od Lestera i Totenhema zaostaje šest bodova za prvoplasiranim Lesterom.
-Sezona 2013-204 je bila veoma važna. Ova sezona je drugačija, ali ako u februaru osvojite jedan trofej to vam daje veru da možete da nastavite borbu za trofeje u drugim takmičenjima. Moramo da osvojimo Liga kup, a zatim se posvetimo Premijer ligi. Borićemo se za preostalih 36 bodova, a šest zaostajemo za liderom – rekao je Pelegrini preneli su britanski mediji.
-Borićemo se do kraja a osvajanjem Liga kupa steći ćemo dodatno samopouzdanje – dodao je on.
Siti je u sredu u Kijevu pobedio Dinamo sa 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona i u dobroj situaciji je pred revanš na domaćem terenu. Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da njegova ekipa može da pobedi Mančester siti, za koji je rekao da ima najbolju ekipu u Premijer ligi.
-Možda je po igračima Mančester siti najbolji tim u Premijer ligi. Imamo dobre šanse da im napravimo više problema nego što mogu da zamisle u ovom trenutku – rekao je Klop, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).
Liverpul je poslednji trofej osvojio 2012. godine, kada je osvojio Liga kup. 
„Crveni“ može da ohrabri i rezultat iz novembra kada su u prvenstvu pobedili Siti sa 4:1 u Mančesteru.
-Možda će neki drugi tim osvojiti Premijer ligu, ali Mančester siti je veoma kvalitetan. Ali, možete da ih pobedite – rekao je 48-godišnji nemački trener.

Povezana vest:  Čelsi pobegao na +4