adriano-interAdrijano: Sada sam drugačiji Adrijano

 

Novi fudbaler Rome Brazilac Adrijano rekao je danas da su problemi koji su ga mučili tokom poslednjih sezona dok je igrao za Inter „daleko iza njega“ i da će se truditi da postigne dobre rezultate s rimskim timom.

Adrijano je u utorak kao slobodan igrač potpisao trogodišnji ugovor sa Romom, pošto mu je istekao jednogodišnji ugovor sa Flamengom.

-Razgovarao sam sa (trenerom Rome Klaudiom) Ranijerijem, koji je želeo da me angažuje dok je radio u Čelsiju. Takođe, pričao sam i sa (Frančeskom) Totijem i (Danijeleom) De Rosijem i shvatio sam da je ovaj klub velika porodica – rekao je Adrijano novinarima.

Povezana vest:  Fifa će ukinuti starosne granice za međunarodne sudije

-Rekli su mi da zajedno možemo da pobeđujemo i učinimo Romu boljim i većim timom. Sazreo sam od prošlog boravka u Italiji. Danas sam drugačiji Adrijano. Otišao sam u Brazil i promenio se, tamo sam našao sreću  – dodao je Brazilac, koji će u Romi nositi dres sa brojem osam.

Adrijano je rekao da neće ponoviti greške iz prošlosti.

-Uvek ću morati da se borim protiv mojih problema i znam da će biti teško. Vratio sam se da pokažem šta znam i daću srce da to ostvarim. Na žalost, pravio sam greške, ali one su sada iza mene – rekao je on.

Povezana vest:  Zubizareta: Ne dovodimo Ter Štegena

Brazilac je u tri navrata igrao u Interu od 2001. do 2009. godine. Za to vreme odigrao je 123 utakmice za klub i postigao 48 golova. Tokom boravka u Milanu imao je problema sa alkoholom, vodio je buran noćni život, a dobio je i mnogo na težini – u jednom trenutku imao je preko 100 kilograma.

On je igrao još za Fiorentinu, Parmu i Sao Paulo.

Povezana vest:  Vilmots uvrstio golmana Bosuta među putnike na Mundijal

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 49 utakmica i postigao 27 golova i bio je u sastavu kada je petostruki šampion sveta osvojio Kup Amerike 2004. godine i Kup Konfederacija, godinu dana kasnije.

U Brazilu se vodi istraga protiv Adrijana zbog, kako je navelo tužilaštvo, „jakih nagoveštaja“ da je preneo veliku sumu novca za poznatog šefa podzemlja, koji je odgovoran za obaranje policijskog helikoptera prošle godine.

Adrijanovi advokati su odbacili tu optužbu.