1050 derbi bozovic

Božović: Prednost lepa, ali zavisimo od Partizana

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da je 150. večiti derbi opravdao očekivanja i dodao da mu je posebno drago zbog 21. pobede u nizu u Superligi.
Crveno-beli su zabeležili i drugu pobedu ove sezone protiv večitog rivala (2:1) i povećali prednost na rekordna 32 boda. Strelci za Zvezdu bili su Luis Ibanjez i Ugo Vijeira, dok je za Partizan bio strelac Sedrik Gogua.
-Čestitao bih kolegi Tomiću i Iliću na jubileju. Utakmica je bila dobra za gledanje, uzbudljiva, a mogao je i Partizan da pobedi. Derbi je opravdao očekivanja i pohvalio bih moje igrače jer su izdražali poslednjih 20 minuta sa igračem manje – rekao je Božović na konferenciji za medije posle utakmice.
Na pitanje novinara da li mu je draže to što je Crvena zvezda ostvarila 21. pobedu u nizu ili što ima rekordan broj bodova u odnosu na Partizan, Božović je odgovorio:
-Lepo je što imamo toliku prednost, ali nije dobro za srpski fudbal i Crvenu zvezdu. Dva kluba zavise jedan od drugog, nema jake Zvezde bez Partizana, i obrnuto. Zato mi je 21. pobeda draža – poručio je Božović.
Crnogorski trener kratko se osvrnuo na suđenje i mišljenje ljudi iz Partizana da su oštećeni.
-Nisam pogledao sporne momente. Mnogo puta sam donosio zaključke ranije, pa se drugačije posle ispostavilo. Dešavaju se greške, ako ih je bilo. Davno sam prestao da komentarišem suđenje – zaključio je Božović.

Povezana vest:  Njeguš: Zvezdu poštujemo, ali ne precenjujemo