Antonio Conte Juventusl

Kapelo: Konte mora da nauči engleski ako želi da uspe u Čelsiju

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo rekao je danas da je od „ogromne važnosti“ da selektor Italije Antonio Konte brzo nauči engleski jezik ako želi da uspe u Čelsiju. Prema pisanju medija, Konte je najozbiljniji kandidat za trenera Čelsija, pošto privremenom treneru londonskog kluba Gusu Hidinku na kraju sezone ističe ugovor i uprava kluba traži novog. ; 
Kapelo, koji je imao problema sa stranim jezikom dok je svojevremeno radio u klubovima ali i kao selektor, rekao je da jezička barijera otežava posao trenerima, pošto ne mogu u potpunosti igračima da prenesu svoje zamisli. 
-Komunikacija sa igračima je ključna. Ja sam imao teško iskustvo u Rusiji, gde sam uvek morao da radim sa prevodiocima. Nije bilo lako, pošto igrači očekuju reč više od trenera, odlučujuće uputstvo koje će im pomoći da promene nešto – rekao je Kapelo, preneli su italijanski mediji.
Konte će se koncentrisati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj ovog leta, ali Kapelo veruje da se bivši trener Juventusa priprema i za posao u Čelsiju.
-Konte se priprema za Čelsi. Ima vremena da dodje i trenira Čelsi na najbolji način, pošto je to veliki klub. Mislim da će najvažnije biti koji će tim uspeti da izvede na teren. Potrebni su mu defanzivci, a nema ih baš mnogo okolo – rekao je Kapelo.

Povezana vest:  Gvardioli preti kazna zbog nošenja sporne majice