FUDBALSKA-LOPTA

Radnički: Sramna dešavanja na utakmici sa Partizanom

Fudbalski klub Radnički saopštio je danas da najoštrije protestuje jer je drastično oštećen u jučerašnjoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije protiv Partizana.
-Radnički najoštrije protestuje nakon skandaloznih odluka sudijske trojke predvođene, do juče, možda, i najboljim sudijom, (Miloradom) Mažićem. Radnički je direktno oštećen golom koji je primio u 17. minutu iz, za celu sportsku javnost, očiglednog ofsajda, osim za nekada najboljeg sudiju Mažića i njegovog pomoćnika (Dalibora) Đurđevića – navodi se u saopštenju niškog kluba.
Radnički je eliminisan nakon poraza od Partizana u Beogradu sa 2:0. Prvi gol je Nemanja Mihajlović dao iz ofsajda.
Saopštenje Radničkog došlo je pošto je Partizan prethodnih dana u više navrata žestoko protestovao zbog odluka protiv tog kluba u porazu u „večitom“ derbiju od Crvene zvezde u prvenstvu.
Kako navodi Radnički, u javnosti je prethodnih dana bilo nagađanja da su čelnici Partizana vršili pritisak i tražili bolji tretman od sudijske organizacije.
-Da li je krađa bolji tretman? Ova pomoć sudija igračima Partizana, za koju ne želimo da verujemo da je rezultat ovih spekulisanja nije bila dovoljna nekada najboljem arbitru, nego je dosudio i penal koji je samo on video posle faula i rušenja našeg igrača Radoša Bulatovića, koga je lopta pogodila na zemlji u rame, a sudija to dosudio kao penal, što je skandalozno i nije dostojno vršena sudijske funkcije. Svirati posle nepostojećeg gola i nepostojeći penal predstavlja sam vrh drskosti, osionosti, kao i degradacije same sudijske funkcije – piše u saopštenju.
Navodi se i da je sporan momenat iz 14. minuta, kada je dosuđen gol aut liniju pre nego što je Miodrag Todorović postigao pogodak, koji je poništan.
-Svaki kontakt naših igrača sa igračima Partizana okarakterisan je kao faul, a mnogi od njih ni u košarci ne bi bili smatrani za prekršaj. Permanentno su sprečavani kontranapadi i razvijanje igre našeg tima – dodaje se.
Radnički je pozvao sudijsku organizaciju Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da preduzme „najrigoroznije mere“ protiv aktera „sramnog dešavanja“ na utakmici protiv Partizana. Pozvan je i Partizan da „ostane dosledan“ u borbi protiv sudijskih nepravdi i da zatraži odgovornost arbitara čija im pomoć, kako se navodi, nije bila potrebna.
-Time će pokazati fudbalskoj javnosti da su zaista principijelni i osvedočeni protivnici protiv fudbalskih nepravdi – zaključuje se u saopštenju Radničkog.

Povezana vest:  El Šaravi: Povratak Kake je ostvarenje dečačkog sna