bozovic derbi 149 2015 0003

Božović: Odlaganje je očekivano i može dobro da nam dođe

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović ocenio je da je odluka o odlaganju utakmice u Novom Pazaru očekivana, kao i da može dobro da dođe povređenim fudbalerima u njegovom timu.“Ova odluka je bila očekivana, s obzirom na to kakvi su vremenski uslovi. Iskren da budem, mislim da nam ovo može koristiti, kako bi nam se što brže oporavili neki igrači, mislim pre svega na (Sava) Pavićevića i (Marka) Grujića“, rekao je Božović za sajt kluba.
Utakmica je trebalo da se igra u nedelju, ali je odložena zbog obilnih padavina u Novom Pazaru. Božović je ocenio da utakmica ne bi trebalo da se igra ni sledeće nedelje, ako je suditi po vremenskoj prognozi.
„Koliko vidim, za sredu čak najavljuju sneg u Novom Pazaru. Mislim da bi utakmicu trebalo odložiti na neki duži vremenski period dok se vremenski uslovi stabilizuju, a uslovi za igru ne budu odgovarajući. Možda pred početak plej-ofa“, rekao je Božović.
Trener lidera prvenstva kazao je i da bi bilo dobro da njegov tim igra dve utakmice na domaćem terenu jer bi u Novom Pazaru u ovakvim uslovima tim rizikovao povrede na raskvašenoj podlozi.
„Ako sa Spartakom budemo igrali narednu utakmicu, biće mnogo bolji uslovi i naravno veće šanse da nastavimo svoj pobednički ritam“, rekao je Božović.

Povezana vest:  Baloteli na korak od Liverpula, još samo da dogovori platu