FUDBALSKA-LOPTAKatalonija na Svetskom prvenstvu 2014?!

 

Kandidati za preuzimanje funkcije Barseloninog predsednika Sandro Rosel, Mark Ingla, Jaume Ferer i Agusti Benedito, podržali su ideju da na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine na teren istrči katalonska reprezentacija.

Katalonija, španska autonomna zajednica, ima svoju reprezentaciju, međutim, ona se okupi tek povremeno u prijateljskim utakmicama. Vodi je Barselonin počasni predsednik Johan Krojf.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Pobeda Zenita, Milan u osmini finala

Na ideju organizacije Pro Seleccions Esportives Catalanes pokrenuta je medijska kampanja sa idejom da Katalonci svoju fudbalsku reprezentaciju počnu da koriste u službenim utakmicama, a sve bi trebalo rezultirati i borbom na Mundijalu.

Prođe li ideja o kojoj sanjaju stanovnici automne zajednice na severoistoku Pirenejskog poluostrva značiće to primetno oslabljivanje španske furije. Naime, u redovima evropskih prvaka mnogo je Katalonaca što po mestu rođenja, a što po nastupima za katalonsku reprezentaciju (Viktor Valdez, Joan Capdevila, Džerard Pike, Karls Pujol, Ćavi, Cesk Fabregas, Serđio Busket, Pepe Reina, Andres Iniesta…).

Povezana vest:  Pujol definitivno ne igra u Minhenu