STIVEN_DZERARD_LIVERPULSP JUŽNA AFRIKA

Džerard upozorio reprezentativce na ponašanje

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Stiven Džerard upozorio je danas saigrače da povedu računa o ponašanju, kako bi izbegli nepotrebna isključenja na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Napadač Vejn Runi je u utorak na prijateljskoj utakmici sa lokalnim timom Platinum Stars dobio žuti karton zbog toga što je opsovao sudiju Džefa Selogilvea.

-Niko ne sme da psuje sudije. Važno je da pokažemo sudijama poštovanje. Niko ne sme da ih vređa, tada se dobijaju žuti kartoni, zbog čega će ceo tim da trpi. Ne smemo da upadnemo u tu zamku – rekao je Džerard, a preneo Skaj Sports.

Povezana vest:  Pato: Ostajem u Milanu barem do 2014. godine

Mnogo se pričao o Runijevom ponašanju, ali Džerard očekuje da će napadač Mančester junajteda uspeti da se izbori sa svakim izazovom.

-Ne znam da li će on biti meta, videćemo. Vejn je dovoljno iskusan da se sa tim izbori. On shvata da nam je potreban na terenu, veoma je važan igrač – rekao je kapiten Liverpula.

Povezana vest:  Reding doveo dva pojačanja

-Već smo bili u situaciji da u važnim utakmicama ostanemo bez najboljih igrača i moramo svi da se potrudimo da se to ne dogodi. Mislim da Vejn to razume, on je fantastičan igrač, uvek igra na ivici, ali mora da kontroliše emocije i usmeri ih na protvničke igrače, a ne na sudije – dodao je Džerard.

Povezana vest:  "Bild": Klop napušta Dortmund

Selektor Fabio Kapelo i treneri reprezentacije savetovali su igračima da „na pravi način kontrolišu svoje emocije“.

-Selektor je rekao da je važno da u svakoj utakmici imamo 11 igrača na terenu i da će nam biti veoma teško ako neko bude isključen – rekao je on.