reprezentacija_srbije_ispred_hramaSP JUŽNA AFRIKA

Kris Vodl očekuje od Srbije osvajanje trećeg mesta na SP

 

Bivši krilni napadač i fudbalski reprezentativac Engleske Kris Vodl procenio je da bi fudbaleri Srbije mogli da predstavljaju iznenađenje Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi i plasiraju se na visoko treće mesto ovogodišnjeg Mundijala.

U anketi sportske redakcije britanskog javnog servisa Bi-bi-sija, u kojoj je učestvovala oko 60 bivših i sadašnjih igrača, menadžera, sportskih novinara i analitičara, Vodl je procenio da će Svetsko prvenstvo osvojiti Španija, da će na drugom mestu biti ekipa Brazila a da će Srbije u borbi za treće mesto pobediti starog rivala – ekipu Holandije.

Povezana vest:  Navijači Mančester junajteda: Ronaldo, vrati se kući

Anketa je sprovedena tako što su svi učesnici procenili koje ekipe će zauzeti prva četiri mesta, a interesantno je da je od 60-ak stručnjaka samo Vodl pomenuo reprezentaciju Srbije.

Prema mišljenju učesnika ankete Bi-bi-sija, najveće šanse za osvajanje Mundijala imaju upravo Španija i Brazil, nešto manje Argentina, dok se od afričkih nacija među prve četiri pominju Nigerija, Obala Slonovače i Kamerun.

Povezana vest:  Španija bez Toresa sa Venecuelom

Kris Vodl (50) nastupao je za reprezentaciju Engleske od 1985 do 1991. godine ukupno 62 puta, a postigao je šest golova. U bogatoj karijeri igrao je za 12 klubova među kojima su Njukasl junajted, Totenhem i Marsej, a bio je i menadžer Barnlija.

Trenutno radi kao sportski komentator i analitičar engleske Premijer lige za sportski ESPN televizijski kanal.

Povezana vest:  Đorđević očekuje dobru igru protiv BSK-a iz Borče

Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi počinje danas utakmicom između reprezentacije domaćina i ekipe Meksika u Johanesburgu, a u drugoj utakmici u Kejp taunu sastju se Urugvaj i Francuska.