Philipp_Lahm_nemackaSP JUŽNA AFRIKA

 

Lam: Nemačka je mlada ekipa, ali ima kvalitet

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Filip Lam ocenio je danas da ova generacija „pancera“ ima veliki kvalitet, uprkos činjenici da je sa prosečnom starošću od 25 godina druga najmlađa ekipa na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Osim toga, u selekcija Nemačke ima čak 11 fudbalera koji su imigrantskog porekla.

Povezana vest:  Ninković: Čukarički je najorganizovaniji klub u zemlji

-Mladost je bogatstvo ove ekipe, koja, uz to, ima i veliki kvalitet. Želimo da pobedom počnemo turnir, tako ćemo dobiti na samopouzdanju – rekao je kapiten Nemačke.

Među novajlijama u reprezentaciji su Mesut Ozil, poreklom iz Turske, Marko Marin, čiji su roditelji Srbi iz Bosne i Samo Kedira, čiji je otac Tunižanin.

žOni uživaju u igri, dosta trče i pokazuju veliki entuzijazam – prokomentarisao je selektor Joahim Lev ponašanje i igru novih članova nacionalnog tima.

Povezana vest:  Nejmar uspešno operisan u Brazilu

Jedan od starijih reprezentativaca je Bastijan Švajnštajger koji ima 25 godina.

-Znamo iz iskustva kakav je osećaj igrati na ovakvim turnirima. Pokušaćemo da prenesemo to iskustvo mlađim igračima, koji jedva čekaju da zaigraju na Mundijalu – kazao je Švajnštajger.

Prvu utakmicu u D grupi Mundijala selekcija Nemačke igra u nedelju protiv Australije, a naredni rivali su joj Srbija i Gana.

Povezana vest:  Mediji: Totenhem želi Ljorentea