carlos-alberto-parreira_selektor_juzna_afrikaGrupa A

Pareira nije nezadovoljan nerešenim rezultatom

 

Selektor fudbalske reprezentacije Južne Afrike, Brazilac Karloš Alberto Pareira rekao je danas da nije razočaran nerešenim rezultatom protiv Meksika (1:1) u prvoj utakmici Svetskog prvenstva.

-Nisam razočaran, utakmica je bila izjednačena. Imali su više loptu u posedu, ali su ređe uspevali da probiju. Znali smo kako da ih kontrolišemo. Nisam iznerviran. Ovo nije rezultat koji smo hteli, jer smo želeli pobedu, ali nam odgovara, pošto smo i dalje u trci za prolazak u teškoj grupi – rekao je Pareira posle meča.

Južna Afrika je povela u 55. minutu, ali je Meksiko izjednačio u 79. Latinoamerička ekipa potpuno je kontrolisala igru tokom skoro celog prvog poluvremena.

Povezana vest:  Blater: FIFA je protiv uvođenja linijskog sudije iza gola

-Uvek postoji veliki pritisak u prvoj utakmici. Imamo mnogo igrača iz domaće lige, koji nisu navikli na ovakvu atmosferu. Bili smo previše napeti u prvih 15 minuta, a onda smo spustili loptu na zemlju. U drugom poluvremenu smo se oslobodili pritiska i mogli smo da pobedimo, ali je nerešeno fer rezultat – rekao je Pareira.

Selektor je rekao da ga današnji rival nije iznenadio.

-Znali smo da je to najhrabriji tim na Svetskom prvenstvu – igrali su sa trojicom napadača i dva prava krila. Imaju mnogo kvaliteta, tako da čestitam svom timu. Sada moramo da se spremimo za utakmicu sa Urugvajem. Mislim da možemo da izajdemo iz grupe sa četiri boda. Ne smemo da razočaramo sve koji nas podržavaju – rekao je Pareira.

Povezana vest:  Kokeza za BBC: Ceo svet video da smo brutalno opljačkani

Strelac gola za Južnu Afriku Sipive Ćalabal rekao je da mu gol mnogo znači.

-Bio je to sjajan gol, koji mi mnogo znači. Bio je vrsta poklona, pošto danas slavim svoj 50. nastup u reprezentaciji. Da smo umesto pogođene stative dali gol u 90. minutu, bilo bi fenomenalno, ali ne možemo sad da žalimo, jer ne možemo ništa da učinimo – rekao je Ćalabal.

Selektor Meksika Havijer Agire kritikovao je završnicu svoje ekipe.

-Nismo imali završnicu. Mislim da smo propustili dve zaista dobre prilike, a stvari su se zakomplikovale kada su (Južnoafrikanci) dali gol. Tada je u našem timu nastao haos – rekao je Agire.

Povezana vest:  Vijeira se priključio saigračima posle dužeg odmora

Meksički selektor rekao je da nije zadovoljan, ali je priznao da obe ekipe imaju razloga da se tako osećaju.

-Mogli smo da pobedimo, ali mogli smo i da izgubimo. Videćemo šta će biti protiv Francuske i Urugvaja, i tada ćemo znati da li je današnji rezultat dobar. Mislim da oba tima sada imaju gorak ukus u ustima. Ali, to nam je što nam je. Sad moramo da pobedimo Francusku – kazao je Agire.