logo_SP_futbal_2010_afrikaSP JUŽNA AFRIKA

Grupa A: Bez golova u duelu Urugvaja i Francuske

 

Fudbalske reprezentacije Urugvaja i Francuske odigrale su večeras u Kejptaunu bez golova u utakmici prvog kola A grupe Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Južnoamerička reprezentacija je od 81. minuta igrala sa desetoricom fudbalera, pošto je drugi žuti karton i isključenje zaradio Nikolas Lodeiro.

U prvoj utakmici ove grupe, kojom je ranije danas otvoren Mundijal, Južna Afrika i Meksiko odigrali su 1:1.

Za razliku od premijerne utakmica na SP, navijači na stadionu u Kejptaunu u drugom današnjem duelu nisu bili u prilici da vide preterano lep i uzbudljiv fudbal.

Povezana vest:  Totenhemu bodovi u malom londonskom derbiju

Francuska je na početku meča imala terensku inicijativu, ali nije stvorila mnogo šansi za pogodak.

U sedmom minutu Frank Riberi je prošao sa leve strane, poslao loptu na peterac, gde ju je Sidni Govu loše zahvatio i poslao pored stative.

Urugvajci su odgovorili u 16. minutu preko Dijega Forlana, čiji šut sa ivice kaznenog prostora je golman Igo Loris zaustavio. Tri minuta kasnije pokušao je Joan Gurkuf iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali je golman Urugvaja Muslera izbio loptu u korner.

Povezana vest:  Andrija Kaluđerović ostaje u Crvenoj zvezdi!?

Od tog trenutka do sredine drugog poluvremena obe reprezentacije su igrale „uspavanku“ na sredini terena.

Tek u 64. minutu Forlan je iz slobodnog udarca sa 25 metara pokušao da iznenadi Lorisa, ali je golman „trikolora“ dobro intervenisao.

Odličnu priliku Urugvajci su imali u 72. minutu, kada je Luis Suarez proigrao Forlana, a ovaj sa 15-ak metara šutirao pored stative.

Urugvaj je u 81. minutu ostao sa desetoricom fudbalera, nakon što je rezervista Nikolas Lodeiro napravio prekršaj nad Bakarijem Sanjom, a sudija mu pokazao drugi žuti karton.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Nezvesni nastupi Bufona do kraja Svetskog prvenstva

Francuzima, svetskim prvacima iz 1998. godine, ni brojčana prednost nije bila dovoljna da u završnici utakmice dođu do pobede u prvom kolu Mundijala.

URUGVAJ: Muslera, Lugano, Godin, Viktorino, Pareira, Perez (Egueren od 88′), Arevalo, Gonsales (Lodeiro od 63′), Pereira, Suarez (Abreu od 73′), Forlan.

FRANCUSKA: Loris, Sanja, Abidal, Galas, Evra, Gurkuf (Maluda od 75′), Tulalan, Dijabi, Riberi, Anelka (Anri od 72′), Govu (Žinjak od 85′).