logo_SP_futbal_2010_afrikaSP JUŽNA AFRIKA

Vesti iz tabora

 

Napadač Kardoso spreman za meč Paragvaja protiv Italije

Napadač fudbalske reprezentacije Paragvaja Oskar Kardoso uspešno se oporavlja od povrede članka i trebalo bi da bude spreman za utakmicu protiv Italije u prvom kolu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

-Niko nije rekao da Kardoso neće igrati… Naprotiv, oporavlja se veoma dobro i počeo je sa lakšim treninzima – izjavio je lekar reprezentacije Paragvaja Manuel Agilar.

Selekcija Paragvaja prvu utakmicu u F grupi Mundijala igra u ponedeljak protiv Italije u Kejptaunu.

 

Rezervni golman Australije se ne vraća na Mundijal

Rezervni golman Australije Bred Džons neće se vraćati na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Južnoj Africi, pošto je napustio saigrače zbog bolesti u porodici.

Džons je prošle nedelje napustio Južnu Afriku, a australijski mediji preneli su da je njegov četvorogodišnji sin oboleo od leukemije.

Povezana vest:  Vešović odigrao jubilarnu stotu utakmicu za Zvezdu

Fudbalski savez Australije saopštio je danas da je tražio od FIFA dozvolu da zameni golmana Midlsbroa čuvarom mreže Adelaida, Judžinom Galekovićem, koji je bio „višak“ na širem spisku.

Prvi golman je Mark Švarcer, a drugi je Adam Federiči.

 

Kanu: Argentinci, Nigerija ima dobre napadače

Kapiten fudbalske reprezentacije Nigerije Nvanko Kanu poručio je danas Argentincima da ne uzimaju olako napadače njegovog tima na Svetskom prvenstvu i da će sutra pokazati šta znaju.

-Argentina bi trebalo da obrati pažnju na Nigeriju. Imamo dobre napadače, kao i oni, a sutra će moći to da vide – rekao je Kanu novinarima.

Selektor Argentine Dijego Maradona najavio je da će meč protiv Nigerije početi sa trojicom napadača – najboljim igračem 2009. Lionelom Mesijem, zatim Karlosom Tevesom iz Mančester sitija i Gonsalom Iguainom iz Real Madrida.

Povezana vest:  Anćeloti: Ronaldo je zaslužio Zlatnu loptu

Očekuje se da će u napadu Nigerije igrati Jakubu Ajegbeni iz Evertona i Obafemi Martins iz Volfsburga.

 

De Rosi propustio trening utakmicu zbog povrede

Fudbalska reprezentacija Italije dobila je danas još jednu brigu zbog povrede, samo tri dana pre prve utakmice na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, pošto je Danijele De Rosi propustio trening.

De Rosi nije igrao na današnjoj trening utakmici protiv Gauteng ol starsa zbog problema sa desnim listom. Lekar reprezentacije Enriko Kastelači rekao je da vezni igrač može da se oporavi do utakmice sa Paragvajom u ponedeljak.

Jedan od ključnih igrača u sredini terena, Andrea Pirlo mogao bi da propusti celu prvu fazu takmičenja zbog povrede leveog lista.

De Rosi i Pirlo su jedini igrači iz reprezentacije Italije koji nisu igrali protiv Gautenga. Još dvojica veznih igrača koji su ranije imali probleme sa povredama, Klaudio Markizio i Mauro Kamoranezi, igrali su bez problema.

Povezana vest:  AFRIČKI KUP NACIJA 2012, Marokanski golman oboleo od malarije na Kupu nacija

 

Inijesta još uvek pod znakom pitanja za prvo kolo

Nastup fudbalera sredine terena reprezentacije Španije Andresa Inijeste u prvom kolu Svetskog prvenstva još uvek je pod znakom pitanja, a ovaj igrač danas je trenirao odvojeno od ostatka ekipe.

Inijesta je prošle nedelje povredio butni mišić u prijateljskoj utakmici protiv Poljske, u kojoj je „furija“ pobedila sa 6:0.

Aktuelni šampion Evrope u prvom kolu H grupe Mundijala igraće u sredu protiv Švajcarske.

Napadač Fernando Tores trenirao je sa bandažiranim desnim kolenom, jer se još uvek oporavlja od operacije.

Igrač sredine terena Španije Fransesk Fabregas danas je trenirao normalno i uspešno se oporavlja od povrede desne noge.

Pored Španije i Švajcarske, u H grupi Mundijala još se takmiče Honduras i Čile.