Yazid Mansouri of AlgeriaSP JUŽNA AFRIKA

 

Alžirski selektor kapitena stavlja na klupu: Jazid neće igrati jer nije u dobroj formi

 

Selektor alžirske reprezentacije Rabah Sadane odlučio je da izostavi kapitena selekcije, 32-godišnjeg veznog igrača Jazida Mansurija, iz ekipe za prvu utakmicu u C grupi na Mundijalu, koju njegov tim igra u nedelju protiv Slovenije.

Sadane je objasnio da Jazid Mansuriji, igrač francuskog Lorienta, nije u dovoljno dobroj formi. Njegovo mesto u sastavu zauzeće Hasan Jebda, a kapitensku trakuu poneće igrač odbrane Antar Jahia.

Povezana vest:  Gvardiola produžio ugovor sa Mančester sitijem na dve godine

-Uvek je teško bilo kojem igraču saopštit i i objasniti da je izgubio svoje mesto u prvoj postavi. Ali, prinuđen sam da to učinim, koliko god bolno bilo – prokomentisao je selektor Alžira Rabah Sadane.

Utakmica se igra u Polokvaneu. Biće to prvi susret uopšte između Alžira i Slovenije, koja nastupa na svom drugom Svetskom prvenstvu. Njihov prvi nastup, 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, nije bio uspešan. Slovenci su izgubili sve tri utakmice u skupini.

Povezana vest:  Rednap: Igrači veruju da mogu da budu prvaci

Selektor Slovenije Matjaž Kek mora da odluči hoće li Kelnovom napadaču Milivoju Novakoviču u liniji pridružiti Zlatka Dediča ili Zlatana Ljubijankiča. Dedičev gol protiv Rusije za domaću pobedu 1-0 u dodatnim kvalifikacijama protiv Rusije, odveo je Sloveniju na Mundijal. Ali, Ljubijankič je u jako dobroj formi…

Utakmicu će suditi Carlos Alberto Batres iz Guatemale, koji je uskočio kao kasna zamena za Čileanca Pabla Poza Quinterosa. Čileanski se sudija povredio neposredno uoči Svetskog prvenstva.

Povezana vest:  Totenhem se pobedom oprostio od Vajt Hart Lejna