South_Africa_MexicoSP JUŽNA AFRIKA

Pretplatnici Al-Džazire Sport ljuti zbog prekida prenosa

 

Pretplatnici TV kanala Al-Džazira Sport bili su neprijatno iznenađeni i razočarani prekidima programa tokom direktnog prenosa prve utakmice Mundijala, a predstavnici te satelitske mreže koja ima ekskluzivno pravo prenosa za arapske zemlje, tvrde da je reč o sabotaži.

U saopštenju Al-Džazire, uprava te stanice je optužila za sada nepoznate osobe da su namerno ometali direktan prenos utakmice Južna Afrika – Meksiko preko satelita Nilesat i Arabsat.

Povezana vest:  Ronaldo i Mesi nisu glasali jedan za drugoga

Al-Džazira Sport je najavila da će otkriti i podneti tužbu protiv počinilaca „tog piratskog akta“, a generalni direktor stanice Naser Ben Ganem Al-Holeifi uputio je izvinjenje gledaocima.

Gledaoci u arapskim zemljama, kao i štampa, ogorčeno su reagovali zbog stalnih prekida prenosa i još jednom optužili tu TV stanicu sa sedištem u Kataru da ima monopol nad prenosima sportskih dešavanja.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Mesijeva noć za istoriju

-Al-Džazira nam je upropastila radost – naslov je u sportskom listu Emarat al-Jom iz Dubaija, koji prenosi reakcije gledalaca koji gotovo da nisu mogli da vide prvo poluvreme utakmice između Južne Afrike i Meksika (1:1).