trening_univerzitetski_centarSP JUŽNA AFRIKA

Srpski igrači ubeđeni u dobar rezultat sa Ganom

 

Fudbaleri reprezentacije Srbije spremni su za sutrašnju utakmicu sa Ganom i početak Svetskog prvenstva u Južnoj Africi na kome će, kako veruju, napraviti značajan rezultat.

-Svi smo optimisti. Da nismo, ne bismo ni bili ovde – istakao je odbrambeni fudbaler Branislav Ivanović u razgovoru sa srpskim izveštačima na stadionu Loftus Versfeld u Pretoriji gde će se i igrati duel Srbije i Gane.

Povezana vest:  Klop: Radimo na tome da ostvarimo snove

-Ovo je istorijsko učešće Srbije na Svetskom prvenstvu. Prvi put igramo pod tim imenom i želimo da se pokažemo u dobrom izdanju – dodao je Ivanović.

Srbija će sa Ganom igrati sutra u 16 sati kada će početi takmičenje u Grupi D u kojoj nastupaju i Nemačka i Australija.

-Gana je tipična afrička ekipa, mnogo su napredovali u poslednjih godinu dana, ali najbitnije je da smo mi spremni i zdravi. Videli smo i teren, koji je odličan tako da postoje svi uslovi za dobru utakmicu – kazao je Ivanović.

Povezana vest:  Savo Milošević napustio Olimpiju iz Ljubljane

Komplimente za Ganu imao je i napadač Marko Pantelić, koji je sa njihovim selektorom Milovanom Rajevcom sarađivao u Crvenoj zvezdi.

-Rajevac je veliki gospodin, mnogo je doprineo napretku selekcije Gane… Ali mi smo svi veoma motivisani da igramo i pobeđujemo za Srbiju – kazao je Pantelić.

Kapiten Dejan Stanković upozorio je, ipak, da i ostale ekipe imaju iste ambicije da prođu grupnu fazu i dođu barem do osmine finala.

Povezana vest:  FUTSAL DEDA MRAZ OBRADOVAO MALIŠANE

-Videli ste i ove ostale utakmice na Svetskom prvenstvu. Svi su stegnuti, nema tu lepog fudbala. Oseća se već tenzija, neka pozitivna trema – ocenio je Stanković.