antic_i_igraci_1Antić: Srbija ima šampionski tim

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je danas da je njegova ekipa sastavljena od šampiona koji će umeti da se izbori sa pritiskom koji nosi početak takmičenja na Svetskom prvenstvu u Johanesburgu i utakmica sa Ganom.

-Naši momci znaju da igraju kada treba i daju najviše kada je pritisak najveći. Svi oni za mene su šampioni – rekao je Antić na konferenciji za novinare na stadionu Lofrut Versfel u Pretoriji gde će se sutra od 16 sati i igrati meč između Srbije i Gane.

-U finalu nije bitno samo učestvovati nego i pobeđivati, a sutrašnja utakmica je za nas prvo finale… Prvi put igramo Svetsko prvenstvo kao samostalna Srbija što nas čini snažnim i daje veliki motiv. Pokazali smo sebi da znami šta hoćemo, a sada želimo da to pokažemo i drugima – dodao je selektor „orlova“.

Povezana vest:  Ministarstvo: Narušavaju se prava deteta Milana Borjana

Antić je naveo i da Ganu, koju sa klupe predvodi srpski trener Milovan Rajevac, ne treba potcenjivati.

-Činjenica da je Gana četiri puta bila prvak Afrike i da je aktuelni šampion sveta za igrače do 21 godine dovoljno govori o njima. Imaju izražen nacionalni motiv, izuzetno su spremni, čvrsti, jaki u duelu jedan na jedan – rekao je trener.

Antić je, ipak, naglasio da je srpska ekipa maksimalno spremna i da je na Mundijal doputovala sa velikim ambicijama. Takav stav potvrdio je rekavši i da ne bi prihvatio nerešen ishod u susretu sa Ganom.

Povezana vest:  Melo: Možemo da eliminišemo Juventus

-Pre utakmice ne bih prihvatio remi, ali sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija na terenu – kazao je Antić i dodao da još nije odlučio ko će igrati u startnoj postavi Srbije.

-Pred nama je turnir, ne jedna utakmica. Volim da prespavam takve odluke. Odluku ću igračima saopštiti posle sutrašnjeg sastanka… Mundijal je takmičenje na kome ne morate da pobedite samo protivnika, već i samog sebe – naglasio je Antić.

Uslovi na stadionu Loftus Versfelt prijatno su iznenadili srpsku delegaciju, a problem, prema rečima Antića, ne bi trebalo da pravi ni nadmorska visina od oko 1.200 metara, oko 500 metara niža od one u Johanesburgu gde je baza Srbije.

Povezana vest:  Savez Rusije: Kapelo neće napustiti reprezentaciju

-Imamo sasvim dovoljno vremena da se prilagodimo. Imamo i sve uslove za jednu pravu utakmicu – naveo je Antić.

Stadion u Pretoriji trebalo bi da bude ispunjen do poslednjeg mesta, ali je i dalje neizvesno koliko će Srbija imati navijača, mada se spekuliše sa brojkama od pet do osam hiljada.

-Oko 1.000 navijača je doputovalo iz Beograda. U Južnoj Africi živi između 15.000 i 20.000 Srba, ali videćemo. Verujem da ćemo našom igrom privoleti i druge nacije da navijaju za nas – ocenio je Antić.

-Bitno je da sve počinje. Da počinje ono za šta smo radili toliko dugo. Osećam se fenomenalno zbog toga – dodao je selektor Srbije.