maradona_poljubacSP JUŽNA AFRIKA

Maradona: Tri boda su ono što se broji!

 

Argentinska reprezentacija doputovala je u Južnoafričku Republiku sa teretom jednog od favorita za konačnu nagradu na Svetskom prvenstvu. Početak nije bio lak ali protiv Nigerije argentinska ekipa je izgledala dominantno na terenu. Da je bilo više sreće i sigurnosti u završnici rezultat bi bio uverljiviji od minimalnih 1-0.

Povezana vest:  Real Madrid nastavio pobedničku seriju

Takođe, možda bi rezultat za igrače Dijega Maradone izgledao i sigurnije da se nije istakao nigerijski čuvar mreže Vinsent Enjeama.

-Bilo je važno iskoristiti prilike. Nismo ih uspeli iskoristiti sve i Nigerija je u završnici imala šansu. Postoje neke fudbalske zakonitosti, hvala Bogu, ovaj se puta nisu ispoljile – izjavio je Maradona nakon svoje debi utakmice u selektorskoj ulozi kada je SP u pitanju.

Povezana vest:  Skaj Sport: Falkao na pozajmici u Čelsiju

-Prethodnih nedelja smo mnogo radili na napadačkom delu igre, ali nisam zadovoljan kako je to danas izgledalo – dodao je Maradona otkrivši i razlog minimalnoj pobedi svojih izabranika:

-Nigerijski golman danas je bio neverojatno dobar. Najvažnije je bilo doći do pobede i to nam je pošlo za rukom. Sa tri boda stekli smo sigurnost za nastavak turnira.

Povezana vest:  Propao transfer Kasalice u Mordoviju