Navijači Barselone moći će da unesu katalonske zastave na stadion, u utakmici finala Kupa kralja protiv Sevilje, odlučio je danas španski sud.

Sud u Madridu je prihvatio žalbu fudbalskog kluba Barselona, posle zabrane španske vlade o unošenju katalonskih zastava na stadion „Visente Kalderon“ u Madridu, gde će se u nedelju od 21.30 igrati finale Kupa kralja. Španska vlada je početkom nedelje saopštila da je zabrana unošenja političkih zastava deo bezbednosnih mera na stadionu. Barselona je zabranu ocenila kao napad na slobodu izražavanja.

Povezana vest:  Pogba: Voleo bih da igram sa Mesijem

Katalonske zastave su poslednjih godina uobičajene na stadionu Barselone, Kamp Nou. Barselonini navijači su zbog zabrane katalonskih zastava planirali da na stadion „Visente Kalderon“ unesu 10.000 škotskih zastava.

Evropska fudbalska unija (Uefa) je u nekoliko navrata kažnjavala Barselonu zbog secesionističkih parola navijača i unošenja katalonskih zastava tokom utakmica u Ligi šampiona. Šampion Španije Barselona će u nedelju braniti trofej u Kupu. Sevilja je u sredu treći put uzastopno osvojila Ligu Evropa, pobedom nad Liverpulom od 3:1.

Povezana vest:  El Šaravi prelazi u Monako