antic_jhnIz Pretorije – konferencija za medije selektora Antića

 

Prepuna sala novinara i veliki broj pitanja za našeg selektora uoči utakmice protiv Gane

Prepuna sala novinara na konferenciji za medije i vekiki broj pitanja postavljeno je našem selektoru Radomiru Antiću.

– Osećam se prijatno, primaklo se ono za šta smo se dugo spremali… Ipak, uvodno obraćanje poečo bih izrazima iskrenog saučešća Nelsonu Mandeli zbog tragične smrti njegove praunuke. Što se naše reprezentacije tiče, želja svih nas je da danas počne svetsko prvenstvo. Svi igrači sa spiska su maksimalno spremni za utakmicu. Imamo izuzetno kvalitetnu selekciju, četvorostrukog prvaka Afrike, aktuelni prvak sveta do 23 godine, ovogodišnji finalista Kupa afričkih nacija. Svesni smo svega, ali verujem u moje momke. Prezadovoljan sam uslovima u kojima će se igrati utakmica i prijatno sam iznenađen kvalitetom terena.

Povezana vest:  Nikolić: Motivisani za nastavak pobedničkog niza

Može li neko iznenađenje da priredi Milovan Rajevac?

– Imamo dovoljno informacija o Gani. Rajevac je naš zemljak, moj prijatelj i sve ćemo to ostaviti za posle utakmice. Svi spremamo po neko iznenađenje. Treba i sebe samog da pobediš. Imamo velike ambicije. A prva utakmica na turniru nosi i dosta psihološkog naboja.

Poređenje sa selekcijom koja je igrala Svetrsko prvenstvo 2006. godine?

– Ne volim poređenja, ono što je za nama teško je promeniti. Prvi put na Mondijalu igramo kao samostalna država što povećava motiv igračima. Mislim da je jako važno da smo tim koji zna šta hoće. Osećam se vrlo privilegovanim ovo je velika šansa da uživam u nečemu, podeliću to sa svim našim ljudima.

Povezana vest:  Ibrahimović poklonio bolesnom dečaku svoj dres

O izostanku Esjena?

– Izuzetno kvalitetan igrač, ali on gotovo šest meseci ne igra fudbal… Lider je, kapiten, važna osoba, bez dileme…

Da li je utakmica protiv Gane, zbog svih specifičnosti, utakmica vaše trenerske karijere?

– Ne bih je tako ocenio. Biće još mnogo važnih utakmica.

O napretku na FIFA rang-listi?

– Rasli iz utakmice u utakmicu, nije u pitanju samo statistika. Rezultati su nam dali autoritet. Naš izbor igre je bio važan jer smo ga vezali za mentalitet srpskog naroda. Napunili smo stadione i u tome smo uživali.

Povezana vest:  Toti: Samo je Mesi bolji od mene

O Africi?

– Po izlasku iz aviona nestala je svaka sumnja. Ovaj narod dobio je nešto što je zaslužio. Na ulicama vidiš radost u očima ljudi. Imaju veliku šansu da pokažu svetu sve svoje vrline.

O „orlovima“?

– Mi smo reprezentacija sastavljena od šampiona. Oni znaju da igramo pod pritiskom. Igrači su u klubovima osvajali po deset trofeja. Treba da umeš kad je veliki pritisak da daš sve do sebe. Umeju da pobeđuju.