Fudbaleri Hibernijana osvojili su danas Kup Škotske, prvi put posle 114 godina, pošto su u finalu u Glazgovu pobedili Rendžers sa 3:2.

Hibernijan je poveo u trećem minutu golom Entonija Stouksa, Keni Miler izjednačio je u 27. minutu, a vodjstvo Rendžersu doneo je Endi Holidej u 64. minutu. Hibs je izjednačio u 80. minutu drugim golom Stouksa, a pobedu je doneo kapiten Dejvid Grej u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Povezana vest:  KUP NEMAČKE, Bajern u drugom kolu Kupa Nemačke

Po završetku utakmice hiljade navijača Hibernijana uletelo je na teren Hempden parka, dok su igrači obe ekipe bili na terenu.

Fudbalski savez Škotske pokrenuo je istragu zbog toga i saopštio da je „zapepašćen neredima“, pošto se čini da su navijači Hibernijana napali fudbalere Rendžersa koji su pokušavali da izadju sa terena.

Povezana vest:  Nikolić: Momci hvala vam, vidimo se uskoro u prvom timu

Policajci na konjima, redari i policija su pokušavali da vrate situaciju pod kontrolu. Kada su se navijači Hibernijana vratili na tribine, iza njih su ostale slomljene stative, a iščupano je i busenje trave sa terena.

Rendžers je saopštio da je šokiran „sramotnim ponašanjem“ navijača Hibsa i pohvalio je svoje navijače pošto su pokazali uzdržanost „pod velikim provokacijama“. Fudbaleri Rendžersa nisu mogli da se vrate na teren da prime medalje.

Povezana vest:  Maradona doputovao u Južnu Afriku

-Fudbaleri i stručni štab Rendžersa su napadnuti i zbog bezbednosti se nisu vratili na teren da prime medalje“, naveo je Rendžers u saopštenju i pozvao Fudbalski savez i policiju da istraže „gde su zakazale bezbednosne mere.