Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su večeras FA kup, pošto su u finalu na londonskom Vembliju posle produžetaka pobedili Kristal Palas sa 2:1.

U finalu 135. FA kupa Kristal Palas je poveo u 78. minutu golom rezerviste Džejsona Pančona, a tri minuta kasnije izjednačio je Huan Mata i tim rezultatom završen je regularni deo utakmice. Pobedu Junajtedu doneo je Džesi Lingard u 110. minutu. On je u 90. minutu ušao u igru.

Ekipa Luja van Gala je od 105. minuta igrala sa igračem manje, pošto je Kris Smoling dobio drugi žuti karton.

Povezana vest:  Stanković: Hvala Antiću za sve što je uradio

To je prvi trofej FA kupa za Junajted od 2004. godine, a ukupno 12. u tom takmičenju, čime je izjednačio rekord Arsenala.

Takođe, to je prvi trofej za klub otkako je pre tri godine legendarni trener Aleks Ferguson napustio Old Traford.

Britanski mediji su prethodnih nedelja spekulisali da će Luj van Gal na kraju sezone napustiti Junajted, a da će ga na klupi zameniti bivši trener Čelsija Žoze Morinjo.

Van Gal je rekao da je srećan zbog osvajanja trofeja.

Povezana vest:  Milinković-Savić napustio Junajted i potpisao za Legiju

-Fantastično je osvojiti trofej za ovaj klub, za navijače, ali i za mene, pošto sam sada osvojio Kup u sve četiri zemlje, a to mnogim trenerima nije uspelo. Pobedili smo sa 10 igrača, a igrali smo i u utorak, ali mislim da smo zaslužili trijumf – rekao je Van Gal, preneli su britanski mediji.

Van Gal je postao treći holandski trener koji je osvojio FA kup, posle Ruda Gulita i Gusa Hidinka.

Kristal Palas je četvrta ekipa koja je igrala najmanje jednom u finalu FA kupa a da nije osvojila taj trofej.

Povezana vest:  Drogba propustio humanitarni meč zbog povrede zgloba

-Moji igrači su dali sve. Sve. Zaslužili su pobedu, ali takva je fudbal igra. Imali smo nekoliko sudijskih odluka protiv nas, ali neću da se žalim. Obe ekipe su odigrale odlično, ovo je bilo sjajno finale. Velika šteta, mnoge stvari smo dobro uradili, bili smo opasni iz prekida, sudija nam nije pomogao ali smo ipak bili u igri. Mnogo sam ponosan na klub, dostojanstveni smo u porazu i radujemo se sledećoj sezoni – rekao je trener Kristal Palasa Alan Pardju.