Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da će se ovosezonske igre i rezultati teško ponoviti i zahvalio je svojim fudbalerima na svemu što su izdržali tokom sezone.

-Hvala igračima na svemu što su izdržali ove sezone. Ovo će se teško ponoviti, samo da se ne ponovi ista situacija kao što se tiče finansija – rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je pobedom nad Radničkim sa 2:0 pred više od 40 hiljada svojih navijača proslavila titulu šampiona Srbije.

Crveno-beli su prvenstvo završili sa 54 boda, 14 više od drugoplasiranog Partizana i naredne sezone igraće kvalifikacije za Ligu šampiona.

Božović je kazao da ne može da predvidi šta će se desiti do 13. juna i početka priprema za narednu sezonu.

-Ovde je dobro što ne može da bude cunami, nema mora, ne znam šta bi moglo da se dešava – naveo je Božović.

Povezana vest:  Inijesta: Atletiko je zasluženo šampion

On je istakao da je tokom sezone pomislio da ekipa može da napravi ovakav uspeh.

-Nismo počeli sa ovom ekipom. Počeli smo sa drugim timom, doveli nekoliko pojačanja, pre svih Luisa Ibanjesa, Uga Vijeiru i Mičela Donalda, koji su podigli kvalitet igre. Posle toga kako su igrali Aleksandar Katai i Marko Grujić…naravno da je čovek pomislio da ćemo napraviti dobar rezultat – naveo je trener crveno-belih.

Zvezda je protiv Radničkog imala penal, koji je promašio Marko Petković. Prema Božovićevim rečima, igrači su odlučili da on šutira jer jedini nije postigao pogodak tokom sezone.

-Utakmica nam ništa nije odlučivala i mislim da su bili u pravu što su ga pustili da šutira – rekao je Božović i dodao da se Petković potom ozbiljnije povredio, ali da nije polomio skočni zglob.

Povezana vest:  Forlan ne igra za Inter u prvom delu Lige šampiona

Upitan da kaže šta misli o skandiranju navijača njegovog imena, Božović je rekao da je osetio strah.

-Strah, od toga šta će biti sledeće. To je velika obaveza, ne postoji nijedan trener koji može da radi u kontinuitetu i jednom klubu. To je velika obaveza. Jeste lepo, ali čudan osećaj – rekao je Božović.

On je naveo da mu je utakmica protiv Voždovca na Vračaru u prvom delu sezone najdraža jer bi, kako je rekao, da nisu pobedili u tom susretu bilo „Auf Wiedersehen“.

Trener Radničkog Milan Rastavac rekao je da je zadovoljan sezonom, iako krajnji cilj nije ispunjen.

-Iza nas je veoma dobra sezona. Nismo uspeli u krajnjem cilju da se domognemo četvrtog mesta, malo nam je falilo i mogli smo uz malo više sreće. Hvala mojim igračima koji su ovu sezonu muški, dostojanstveno i hrabro izneli u dosta teškim okolnostima. Žao mi je što nismo uradili više, ali treba da izvuč pouke i budemo bolji – rekao je Rastavac.

Povezana vest:  OFK Beograd počeo pripreme

Trener niškog kluba je čestitao Zvezdi na tituli i poželeo joj sve najbolje u Evropi, da dostojno i dobro prezentuje srpski fudbal.

-Zvezda je napravila fantastičnu seriju rezultata i videćemo da se ovakve stvari jako teško ponavljaju – rekao je Rastavac.

Radnički je u poslednjem kolu Super lige izgubio od Crvene zvezde sa 2:0 i tako propustio priliku da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evropa. Radnički je zauzeo peto mesto u Super ligi, sa bodom manje od četvrtoplasirane Vojvodine, koja će igrati u kvalifikacijama.