Član Skupštine fudbalskog kluba Partizan Žarko Zečević ocenio je da je današnja Izborna Skupština kluba sramota za crno-bele i dodao da nije trebalo osporavati ovlašćenja delegata.

-Ovo je sramota za Partizan i ja ovo nikad nisam doživeo. Teško mi je i rečima da opišem u kakvom sam emotivnom stanju kada vidim da jedan veliki Partizan doživi ovakvu sudbinu, ovo je poražavajuće, dno dna – rekao je Zečević novinarima u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Vanredna Izborna Skupština Partizana, na kojoj je danas trebalo da bude izabran novi predsednik kluba, prekinuta je posle mnogo svadja i uvreda.

Povezana vest:  Stramaćoni: Jović je veoma interesantan

-Nova Skupština će biti zakazana, videćemo šta će da se desi, ali se obistinilo ono što sam juče izjavio. Pritisci, pretnje, to ne doliči klubu kakav je Partizan. Ovo osporavanje ovlašćenja koja su prošle godine prihvaćena… Sad nam odgovara, sutra nam ne odgovora…  Prošle godine su važila jer nam je trebalo, a sad ne važe. Kad jednom primeniš jednu praksu, ona se uvek primenjuje – rekao je Zečević.

-Šta bismo rekli za Skupštinu Crvene zvezde koja je održana prošle godine gde je bilo 20 ovlašćenja (datih drugim delegatima), a usvojili su završni račun i izabrali Upravni odbor? Ovo što se danas dešava, bruka je i sramota i nedostojno Partizana – dodao je bivši generalni sekretar Partizana.

Povezana vest:  Milijaš: Igraćemo brže i efikasnije

Novinare je na kraju zanimalo ima li prostora za dogovor s Nenadom Bjekovićem, kandidatom za predsednika opozicije. Kandidat aktuelnog rukovodstva je Ivan Ćurković, koji predvodi Radnu grupu otkako je prethodna uprava podnela ostavku, prošlog decembra.

-Ja sam uvek za dogovor u kojima ne mogu da učestvuju ljudi iza scene. Svi drugi koji su u Partizanu dugo godina, s njima sam spreman da razgovaram, s drugima ne – rekao je Zečević.

Bjeković je rekao da je današnja Skupština „sramota od koje bi i jednima i drugima obrazi trebalo da budu rumeni“.

Povezana vest:  Riberi: Dobio Zlatnu loptu ili ne, ja sam zadovoljan

On je dodao da je u interesu kluba postignut dogovor da se odloži Skupština, „da za mesec dana na demokratski način rešimo to pitanje“.

Jedan od razloga za prekid je taj što su četiri delagata dala punomoćje drugima: to su Vlade Divac, Tomislav Karadžić, Dragan Bjelogrlić i Srdjan Dragojević.

-Oko punomoćja će pravnici da odluče. Znam da dvojici naših članova nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sednici. Bilo je nepravilnosti prilikom dolazaka – dodao je Bjeković.