matjaz_kek_slovenijaSP JUŽNA AFRIKA

 

Grupa B: Keku važna psihološka pobeda

 

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek rekao je da je njegova selekcija zabeležila „psihološku pobedu“ protiv Alžira na početku svog takmičenja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

-Ovo je bila psihološka pobeda. Želeli smo jako pobedu, tako da je sjajno što smo je i dobili. Ovo je odlično za naše samopouzdanje – rekao je Kek posle pobede od 1:0.

Utakmica na stadionu Piter Mokaba bila je prva na svetskim šampionatima koje se igrala na podlozi delimično sastavljenoj od veštačke trave.

Povezana vest:  SP JAR, Emirati fatvom zabranili vuvuzele

-Ne sviđa mi se ova podloga, ali nije to nikakav izgovor, pošto i mi i Alžirci igramo na njoj. Ali, drugačije se igra na ovakvoj podlozi – rekao je Kek.

Slovenija je pobedila na malo srećan način, pošto je golman Faluzi Šauši ispustio loptu kod šuta Roberta Korena. To je priznao i strelac pogotka, koji je i kapiten Slovenije.

-Ma, samo sam imao sreće da je takva lopta ušla – rekao je Koren.

Povezana vest:  Vidić: Runi je važniji od Kristijana Ronalda

Selektor Alžira Rabah Sadan rekao je da ne zamera svojim igračima na greškama. Šaušiju na ispuštenoj lopti i Abelkaderu Gezalu na crvenom kartonu.

-Greške su deo fudbala. Ne treba kriviti Šaušija i Gezala. Neću menjati golmana za utakmicu protiv Engleske, Fauzi je naš najbolji golman – rekao je Sadan.

Šauši je primio gol pošto mu je lopta praktično prošla kroz ruke, slično Robertu Grinu iz Engleske kada je primio gol od Amerikanaca juče.

Povezana vest:  Dik Advokat: Prvo se kvalifikujte, pa onda pijte

-Svi su videli šta se desilo sa loptom i šta je bilo juče sa engleskim golmanom. Morate da se prilagodite putanji lopte – rekao je Sadan.

Selektor Alžira kazao je da je njegov tim sada u znatno težoj situaciji.

-Moramo da se oporavimo i spremimo za još težu utakmicu, protiv Engleske, koja je najoblji tim u grupi. Biće jako teško sada. Imali smo danas veliku priliku i propustili smo je – rekao je Sadan.