miroslav_klozeSP JUŽNA AFRIKA

Lam: Imali smo dosta sreće u uvodnim minutama

 

Nemačka reprezentacija deklasirala je Australiju sa 4:0 u utakmici prvoga kola Grupe D na Svetskom prvenstvu. Po dva gola u svakom poluvremenu postigli su Nemci, Podolski i Klose na otvaranju, a Miler i Kakau u nastavku igre.

-Odigrali smo dobru utakmicu, a da smo bili koncentrisaniji u samoj završnici akcija rezultat bi bio još uverljiviji. Važno je bilo da pobedimo na otvaranju turnira, a sada kada smo do pobede došli ne smemo upasti u samozadovoljenje. Pogodak koji sam postigao posvetio sam sinu sa kojim sam telefonski razgovarao pre utakmice – rekao je strelac premijernog pogotka Lukas Podolski.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Dinamo Zagreb u baražu, Seltik jedva

Zadovoljan je bio i Miroslav Klose:

-Danas je sve bilo kako je i trebalo, a to je za početak Mundijala vrlo važno. Mislim da će nas posle ovog meča protivnici još više respektovati, ali daleko je kraj, a mi još ništa nismo osvojili. Danas sam se dobro osećao i mislim da se to na terenu videlo. Znam što mogu, za šta sam sposoban.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 11. kola i tabela

-Ne sme se zaboraviti da smo u uvodnim minutama utakmice imali dosta sreće. Vidi se da smo mlada ekipa, ali i da imamo kvalitet – dodao je kapetan Elfa Filip Lam.

Na drugoj strani razočarenje:

-Nemačka je jaka ekipa, ali smo im i mi posao poprilično olakšali. Sa igračem manje teško se vratiti kod dva gola zaostatka. Crveni karton? Nije postojao – komentarisao je kapitan Australije Lukas Nil.

Povezana vest:  Kanada domaćin Svetskog prvenstva za žene 2015.

-Znamo što sada moramo, pobediti Srbiju i Ganu. Te utakmice su naša finala – dodao je selektor Austrlaije Pim Verbek.