fc_barcelona_logoSandro Rosel novi predsednik Barselone

 

Sandro Rosel (46) očekivano je u nedelju izabran za novog predsednika sportskog pogona Barselone. Prema izvještajima španskih medija, Rosel je dobio 35.021 glasova članova kluba, odnosno 61 posto. O uverljivosti njegove pobede najbolje govori podatak da mu je najbliži pratilac u borbi za mesto predsednika bio Agusti Benedito sa 8.044 glasova.

Povezana vest:  Kaka: U Realu sigurno ostajem do leta

Rosel je od 2003. do 2005. godine bio potredsednik Barselone i mnogi ga smatraju najzaslužnijim za dovođenje Ronaldinja na Kamp Nou, jer ga sa brazilskim fudbalerom veže dugogodišnje prijateljstvo. Funkciju je napustio pre pet godina nakon što je aktuelnog predsednika Joana Laportu optužio da se nije držao plana upravljanja klubom.

Rosel će postati 39. predsednik u 110-godišnjoj istoriji Barselone, a dužnost će službeno preuzeti 1. jula, kada ističe mandat Laporti koji je na čelu kluba bio sedam godina.

Povezana vest:  Više prihoda od Svetskog prvenstva u Južnoj Africi

-Pobednici ovih izbora su Barselonini članovi. Visok odziv predstavlja želju navijača da deluju i da pokažu svoju predanost klubu – bila je prva Roselova reakcija nakon proglašenja rezultata u nedelju uveče.