Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da ne treba „pobedi gledati u zube“ nakon večerašnjeg trijumfa nad Izraelom, kao i da je trijumf važan zbog samopouzdanja igrača.

-Počeli smo sa mnogo debitanata, sa igračima koji nisu igrali zajedno. To nije štimalo, ali pobedi ne treba gledati u zube. Važno je psihološki što smo pobedili, da igrači vrate samopouzdanje – rekao je Muslin novinarima posle utakmice u Novom Sadu.

Srbija je pobedila Izrael sa 3:1 u prijateljskoj utakmici i tako zabeležila drugi trijumf od kada je Muslin preuzeo mesto selektora reprezentacije.

Povezana vest:  Skala predložio najviše tri mandata za predsednika FIFA

-Možemo da budemo zadovoljni, posebno drugim poluvremenom. Treba biti realan, 3:1 je pobeda, ali nije sve u redu, jer nije. Važno mi je kako su se igrači ponašali. S vremena na vreme, to je bilo odlično – kazao je Muslin.

Selektor je posle novinarskog pitanja kazao da reprezentacija želi da igra „brže, atraktivnije, efikasnije“.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Opljačkani zvaničnik Urugvaja i TV-ekipa Novog Zelanda

-Težimo ka tome, ali nije lako to napraviti. Radimo. Ne ide nam u prilog to što menjamo mnogo igrača, ali hteo sam da vidim sve. Video sam mogućnosti mladih. Još su mladi, fali im iskustvo, koje je veoma važno. U drugom poluvremenu sam stavio igrače koji redovno igraju u dobrim ligama i sve je delovalo drugačije – rekao je Muslin.

Naredni protivnik Srbije biće Rusija, a utakmica će se igrati 5. juna u Monaku i to će biti poslednja utakmica „orlova“ pred početak kvalifikacija za SP.

Povezana vest:  Đukić zadovoljan Kordobom, veruje u opstanak

Srbija je utakmicu igrala u Novom Sadu pred oko 10.000 gledalaca.

-Hvala na podršci, bez navijača ne može da se igra fudbal. Svojim odnosom, rezultatom i disciplinom smo se odužili na neki način. Atmosfera je bila predivna. Nadam se da će tako biti i dalje i da će biti sve više navijača na stadionu kada igra reprezentacija – rekao je Muslin.