pim verbeek_australijaSelektor Australije preuzeo odgovornost za poraz od Nemačke

 

Selektor fudbalera Australije Pim Verbek prihvatio je danas odgovornost za težak poraz od 4:0 koji je njegova ekipa doživela u pravom meču Svetskog prvenstva u Južnoj Africi od selekcije Nemačke.

-Nikada ne krivim fudbalere. Uvek se pogledam u ogledalo i razmislim koje loše odluke sam doneo. Nemam problem sa tim da prihvatim odgovornost za rezultat protiv Nemačke“, rekao je Verbek, dan nakon poraza.

Verbek je pre meča sa Nemačkom doneo neke neočekivane odluke vezane za taktiku i sastav tima. On je izostavio neke startere iz ekipe, neke igrače je pomerio na mesta na kojima inače ne igraju a meč je počeo bez pravog napadača.

Povezana vest:  Fabijano produžio ugovor sa Seviljom

U želji da iz meča „izvuče“ nerešen rezultat, Verbek je iz tima izostavio napadača Džoša Kenedija, i prednjeg veznog Marka Brešana, iako su obojica bili u prvom timu, dok je najbolji napadač Hari Kjuel, koji se oporavio od povrede prepona, ceo meč proveo na klupi za rezerve.

-Kada izgubite sa 4:0, uvek možete da kažete da je to bio razlog, ali niko ne može da garantuje da bi pobedili Nemačku da su ti igrači bili na terenu – rekao je Verbek.

Povezana vest:  SP 2014, KVALIFIKACIJE, Argentina - Venecuela 3:0

On je dodao da Kenedi i Brešan nisu igrali dobro u poslednje dve utakmice kao i da se nisu dovoljno trudili na treningu.

-Oni igrači koji su istrčali na teren protiv Nemačke su bili najbolji u tom trenutku i to je realnost – rekao je on i dodao da je planirao da uvede u igru Kjuela ali da je od toga odustao nakon što je vezista Tim Kejhil dobio crveni karton početkom drugog poluvremena.

Povezana vest:  Luis Enrike trener Barselone od leta?

Reprezentacija Australije izgubila je u prvom meču Grupe D protiv Nemačke sa 4:0, a u narednom meču sastaje se sa Ganom. U toj grupi igra i Srbija koja je u prvoj utakmici izgubila od Gane sa 1:0.