Fudbaler Barselone Nejmar će obnoviti ugovor sa šampionom Španije, dok Dani Alves napušta Nou Kamp posle osam godina i 23 osvojena trofeja.

Ovo je u četvrtak uveče izjavio direktor Barselone Robert Fernandes i tako stavio tačku na spekulacije o odlasku Nejmara.

-Nejmar ostaje. Ostaće ovde još dugo – rekao je Fernandes.

Bilo je glasina da brazilski napadač želi da napusti Španiju, naročito nakon nedavnih problema sa poreskim organima te zemlje. Mediji u Brazilu su, takođe, pisali da su veliki engleski klubovi bili spremni da ponude veliki novac za Nejmara.

Povezana vest:  De Brujne zvanično u Mančester Sitiju

Nejmar je prošle sezone postigao 31 gol u 48 utakmica.

Kada je reč o Alvesu, Fernandes je rekao da je igrač doneo odluku da napusti Barselonu i da će klub tu odluku ispoštovati. Brazilski defanzivac je, navodno, blizu prelaska u Juventus.

-Alves je igrač kojeg svi vole, njegovo ponašanje i na terenu i van njega je fantastično… Ali, doneo je odluku i mi moramo to da poštujemo – rekao je Fernandes.

Povezana vest:  Atletiko siguran protiv Malage

Alves je u Barselonu došao 2008. godine iz Sevilje, od tada je sa katalonskim klubom osvojio 23 trofeja i postao drugi strani igrač sa najviše nastupa u dresu šampiona Španije.

Fernandes je naveo da su u toku pregovori o budućnosti Marka Barte i Daglasa na Nou Kampu, kao i da klub pregovara sa Viljarealom o Denisu Suaresu. On je, takođe, rekao da Sandro napušta redove Barselone, a da će golmani Klaudio Bravo i Mark-Andre ter Štegen biti tu i naredne sezone. Fernandes je rekao da nije bilo pregovora sa Pari Sen Žermenom o angažovanju Markinjosa i priznao da klub nije uspeo da postigne dogovor sa Seltom o napadaču Nolitu.

Povezana vest:  Predsednik KPR: Otkaz Rednapu nije rešenje

Barselona je drugu godinu za redom osvojila titulu u Primeri, a šestu u poslednjih osam godina. Klub sa Nou Kampa stigao je i do trofeja u Kupu kralja, dok je u Ligi šampiona zaustavljen u četvrtfinalu.