Legendarni fudbaler Intera Havijer Zaneti rekao je danas da taj klub želi da se vrati u Ligu šampiona i da će mu u tome pomoći i kineska kompanija Suning.

Kineska kompanija Suning otkupila je danas 70 odsto akcija Intera. Suning, kompanija koja prodaje električne uređaje, za transakciju će izdvojiti 270 miliona evra.

-Čast mi je što sam bio ovde i što sam predstavljao klib u ovom velikom trenutku. Inter je klub sa velikom istorijom, vrednostima i sa velikom armijom veoma posebnih navijača. Saradnja sa kompanijom kao što je Suning, koja ima velike resurse i ambijcije, omogućiće našim navijačima da budu zadovoljni. Kineski fudbal brzo raste i predstavlja odličnu priliku za nas – rekao je Zaneti novinarima u Nankingu.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP, Srbija remijem počela kvalifikacije

-Naš cilj za sledeću sezonu je da izgradimo jak tim koji može da bude konkurentan u Seriji A i Ligi Evropa… Želimo da se vratimo u Ligu šampiona, gde Inter pripada- dodao je Zaneti.

Ulaganje Suninga u Inter je poslednje u nizu ulaganja kineskih kompanija u evropski fudbal koje podržava predsednik Kine Si Đinping, veliki ljubitelj ovog sporta.

Povezana vest:  Kopakabana domaćin Fan festa tokom SP 2014.

Inter je sezonu završio na četvrtom mestu u Seriji A i ostao bez mesta u Ligi šampiona.