Lionel Messi: Ovo su moji najlepši trenuci u reprezentaciji

Najbolji argentinski i svetski fudbaler Lionel Mesi komentarisao je novinarima na Svetskom prvenstvu vlastitu sreću i zadovoljstvo nakon pobede protiv Nigerije 1-0 u prvoj utakmici “gaučosa” na Mundijalu.

Mesi se nebrojeno puta našao na udaru kritika argentinskih navijača, jer u reprezentaciji, smatrali su oni, nikada nije bio ni bleda sena onog Mesija koji je partijama u Barseloni dao najveći doprinos svim brojnim uspesima katalonskog kluba, pa je prošle godine bio proglašen i za najboljeg fudbalera sveta u izborima FIFA-e i France Footballa.

Povezana vest:  Češka sa igračem više eliminisala Holandiju

Protiv Nigerije je Mesi odigrao utakmicu u skladu sa renomeom. Iako se nije upisao u strelce, bio je konstantna opasnost. Nigerijski golman Vinsent Enijeama u dva ili tri navrata je sjajnim intervencijama zaustavaljao Mesijeve odlične udarce.

Mesiju je ipak najvažnije da je Argentina pobedila.

-Presrećan sam jer smo pobedili, a ja sam se odlično osećao i odigrao dobru utakmicu. Imao sam dosta loših trenutaka u nacionalnoj ekipi kada sam igrao stvarno loše. Baš zbog toga sam maksimalno uživao u našoj pobedi protiv Nigerije. Ovo je moj najlepši period ikada u argentinskoj reprezentaciji – otkrio je Mesi.

Povezana vest:  Siti ponudio Interu 30 miliona evra za Balotelija

Sledeću utakmicu u grupi B Argentina će odigrati u četvrtak, 17. juna na Soker Sitiju u Johanesburgu protiv Južne Koreje.