Fudbaler Partizana Valeri Božinov rekao je danas da će napustiti crno-bele jedino ako dobije ponudu koja će zadovoljiti klub.

-Moja želja je da ostanem u Partizanu. Otići ću samo ako bude neke dobre ponude koja će da zadovolji Partizan. Neću da idem za džabe, za neku ponudu koja nije dobra za klub. Mnogo volim ovaj klub – rekao je Božinov novinarima u Beogradu.

Crno-beli su se okupili u Sportskom centru Teleoptik pred početak priprema za novu sezonu.

-Partizan me je vratio u fudbal, pomogao mi je. Ako bude neke dobre ponude, otići ću jer želim sve najbolje Partizanu. Ako mogu da pomognem, pomoći ću. Kada ti neko pruži ruku, moraš to da prihvatiš i da vratiš, ne možeš da pljuješ tamo gde jedeš, to je moj princip – kazao je Božinov.

Povezana vest:  Dinamo osudio napad na pristalice PAOK-a

On je dodao da su očekivanja u novoj sezoni ista kao i svake godine, odnosno ulazak u grupnu fazu Lige Evropa, borba za titulu šampiona Srbije i osvajanje Kupa.

-To su naša tri cilja. Partizan je klub koji svake godine mora da radi za te ciljeve, tako će biti i sada. Ubedjen sam da će ekipa biti i bolja i jača. Znamo da će biti teško, ali kada nosiš ovaj grb, znaš koju odgovornost imaš i šta treba da pokažeš. Moraš da imaš srce i kvalitet i da na svakoj utakmici pokažeš da si profesionalac – naveo je bugarski napadač.

Povezana vest:  SP JAR, Luciano Moggi: Inter je glavni krivac za krah Italije

On je prošle sezone bio najbolji strelac Partizana u Super ligi, sa 18 golova.

-Trener mi je na kraju sezone rekao: ‘Božo, sada si dao 18 golova. U novoj moraš duplo. Imaš kvalitet i iskustvo za to’. Slažem se sa njim, ali Valeri zavisi od ekipe, svi zavisimo od ekipe. Nemamo Mesija ili Ronalda, mi smo familija – rekao je Božinov.

Povezana vest:  Murinjo nije želeo da odgovara na španskom

Božinov je često bio kritikovan zbog prevelike težine, a kako je rekao, smršao je tri i po kilograma i cilj mu je da izgubi još dva do tri, kako bi bio u što boljoj formi na početku sezone.