Suspendovani predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini može da prisustvuje predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj, saopštila je danas Svetska fudbalska federacija (Fifa).

Bivši kapiten francuske reprezentacije Platini suspendovan je na četiri godine iz svih fudbalskih aktivnosti, pošto je proglašen krivim za „nelojalnu isplatu“, nakon što je 2011. godine primio isplatu od dva miliona švajcarskih franaka za konsultantske poslove od tadašnjeg predsednika Fife Sepa Blatera.

Povezana vest:  Andres Injesta: Ovo je vrhunac moje karijere

Fifa je prvobitno navela da je Platiniju zabranjeno da kao zvaničnik prisustvuje fudbalskim utakmicama i da mu je dozvoljeno da dolazi na stadion kao navijač.

Međutim, privremeni generalni sekretar Uefa Teodor Teodoridis rekao je da je ta organizacija dobila obaveštenje od Etičkog komiteta Fife da Platini može biti pozvan na Evropsko prvenstvo, ali da ne može da obavlja zvanične funkcije. Teodoridis je rekao da će Izvršni komitet Uefe odlučiti da li će zvanično pozvati Platinija na Evropsko prvenstvo, koje u petak počinje u Francuskoj.

Povezana vest:  Marika i Almeida suspendovani na po tri utakmice