Bivši argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je u privatnom razgovoru s nekadašnjom brazilskom fudbalskom legendom Peleom da njegov sunarodnik Lionel Mesi, trenutno jedan od najboljih igrča sveta, „nema dovoljno jaku ličnost da bi bio vođa“, prenela je agencija Frans pres.

-On je dobra osoba, ali nema jaku ličnost da bi bio vođa – rekao je na Peleovo pitanje o Mesiju Maradona, koji je s reprezentacijom Argentine osvojio Svetsko prvenstvo 1986. godine u Meksiku.

Povezana vest:  Edin Džeko: Pokazali smo koliko je BiH moćna

Mesi je pet puta osvajao Zlatnu loptu kao najbolji fudbaler godine za igre u španskoj Barseloni, osvajaču mnogobrojnih trofeja, ali nije osvojio nijedan sa argentinskom fudbalskom selekcijom, s kojom trentno igra na Kupu Amerike u SAD.

Fudbalske legende, Argentinac Dijego Maradona i Brazilac Pele, pomirili su se danas uoči Evropskog prvenstva u Francuskoj.

-Stvarno je lepo da ga vidim ovako zdravog. Srećan sam što je dobro. Trebalo je da se više družimo. Dovoljno je svađe bilo među nama – rekao je Maradona za 75-godišnjeg Pelea, koji je operisao kuk u januaru.

Povezana vest:  Marin: Pokušali smo što duže da držimo nulu

Oni su prisustvovali „utakmici prijateljstva“, promotivnom događaju u kome su učestvovali brojni penzionisani fudbaleri, poput Rija Ferdinanda i Klarensa Sedorfa.

Maradona je zahvalio Peleu i rekao: -Svi znamo ko je on i šta će uvek biti.

Prema njegovim rečima, svetu su potrebne ikone kao što je Pele.

Pele je rekao da mu je drago zbog pomirenja.

Povezana vest:  Žinjak želi da napusti Marselj krajem sezone

Opšte je mišljenje da su Pele i Maradona najveći igrači u istoriji fudbala, ali među navijačima i dalje vladaju duboke nesuglasice ko je veći.

Maradona i Pele posvađali su se 2011. godine, kada je legendarni Brazilac rekao da je njegov zemljak Nejmar bolji igrač od Mesija.

Slavni Argentinac je tada stao u Mesijevu odbranu, rekavši da Pele „ne zna šta govori“ i preporučivši mu da uzme „odgovarajući lek i promeni lekara“.