Strelac odlučujućeg pogotka za Francusku protiv Rumunije Dimitri Paje rekao je da je presrećan zbog gola i pobede na početku Evropskog prvenstva u fudbalu.

-Biti ovde i postići odlučujući pogodak, to je nagrada za vredan rad i toliko žrtve tokom karijere. Uživam. Bilo je mnogo pritiska i stresa kako se približavao početak takmičenja i pao mi je kamen sa srca. Da mi je neko rekao da će ovako da bude, ne bih mu verovao – rekao je Paje posle utakmice.

Francuska je pobedila Rumuniju sa 2:1 u Sen Deniju, a Paje je odlučio utakmicu lepim golom sa 20 metara u 89. minutu.

Selektor Francuske Didije Dešan kazao je da nije bilo lako, ali da je pobeda najvažnija.

Povezana vest:  Dešan: Razočarenje je ogromno

-Prva utakmica na takmičenju nikad ne može da bude laka. Imali smo problema, ali je najvažnije da smo pobedili, računa se samo rezultat. Nagrađeni smo na kraju, iako nije bilo savršeno. Bilo je kao da smo igrali finale. Veoma sam srećan zbog igrača – kazao je Dešan.

On je posebno pohvalio Pajea.

-Nikada nisam sumnjao u Dimitrija. Njegov uticaj na utakmicu je nesumnjiv. Rešio je sve naše probleme , kazao je Dešan.

Jedan od najiskusnijih u francuskoj reprezentaciji Patris Evra rekao je da navijači moraju da budu srećni.

-Ako ste navijač Francuske onda morate da budete srećni. Dve godine nismo igrali takmičarsku utakmicu, dok je Rumunija bila zahuhtana. Ali, uspeli smo – rekao je Evra.

Povezana vest:  Fudbaleri u italijanskoj Seriji A najavili štrajk

On je posebno pohvalio Rumuniju.

-Nije mnogo ljudi verovalo da su Rumuni ovde došli na odmor. Bilo je zaista teško. Svaka čast protivničkim igračima, toliko su trčali da sam stekao utisak da ih je 12 na terenu – naveo je Evra.

Levi bek francuske selekcije je rekao da navijači i javnost ne smeju da kritikuju Antoana Grizmana i Pola Pogbu zbog loše igre jer je takmičenje dugo i imaće vremena da pokažu šta znaju.

Selektor Rumunije Angel Jordanesku ocenio je da bi sve bilo drugačije da je Bogdan Stanku dao gol u četvrtom minutu kada mu je šut iz blizine odbranio Ugo Loris i posebno je pohvalio Pajea.

Povezana vest:  Arsenal ponovo bez pobede u Aziji

-Dobro smo odigrali utakmicu, iako je bilo i pozitivnih i negativnih momenata. Mogu da žalim za prilikom u četvrtom minutu jer da smo tada dali gol, sve bi bilo drugačije. Drugačije bi bilo i da je on dao gol i na početku drugog poluvremena, ali je nažalost ponovo promašio. Suočili smo se sa teškim protivnikom. Poraz u poslednjim trenucima boli, ali moram da pohvalim veličanstven gol veličanstvenog igrača – rekao je Jordanesku.

Francuska će u sledećem kolu igrati protiv Albanije, a Rumunija protiv Švajcarske.