Francuska policija je sutrašnju utakmicu izmedju fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Turske ocenila visokorizičnom, zbog čega će biti preduzete dodatne mere bezbednosti.

Utakmica će se igrati u nedleju od 15.00, na stadionu Park prinčeva u Parizu, u prvom kolu Grupe D Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Sa reprezentacijom Hrvatske je u Francusku doputovalo osam pripadnika policije, koji su specijalizovani za sprečavanje nereda na sportskim takmičenjima.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Španija počinje odbranu titule posle naporne nedelje

Šef tog odeljenja hrvatske policije Dubravko Perec rekao je da će njegov tim obavljati poslove isključivo u saradnji sa francuskim kolegama.

-Naši policajci će se nalaziti na lokacijama u dogovoru s francuskom policijom, a to su obično stadioni, navijačke zone i mesta gde se okupljanju navijači – rekao je Perec za agenciju Hina.

MUP je u Francusku poslao i popis 326 hrvatskih navijača koji su potencijalna opasnost za izazvanje nereda na Evropskom prvenstvu. Zabranu prisustva stadionima ima 183 navijača.

Povezana vest:  Bajernu samo bod u Leverkuzenu

Hrvatski navijači će za vreme Evropskog prvenstva imati na raspolaganju posebno odeljenje ambasade. Udruženje navijača je organizovalo službeno mesto okupljanja pre utakmica reprezentacije te zemlje.

Takodje, otvorena je i kancelarija i telefon za navijače koji se nadju u nevolji, a Ministarstvo spoljnih poslova ima predstavnike u svim gradovima u kojima će Hrvatska igrati utakmice.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske neprekidno saradjuje sa policijama zemalja domaćina velikih sportskih takmičenja od Svetskog prvenstva u fudbalu u Francuskoj 1998. godine.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Rezultati utakmica i tabele