navijaci_ispred_stadionaSP JUŽNA AFRIKA

Navijači na treningu bodrili Orlove

 

Grupa od oko 20 navijača fudbalske reprezentacija Srbije došla je na današnji trening ekipe kako bi im pružila podršku pred duel sa Nemačkom i posle poraza od Gane na startu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Veći deo grupe činili su sponzori Fudbalskog saveza Srbije, a među njima su bili i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Raka Đurović, bivši trener Crvene zvezda Vladica Popović i predsednik OFK Beograda Momčilo Minić.

Povezana vest:  FKCZ: Poseban ulaz na južnu tribinu za meč s Liverpulom

Navijači su na stadionu Rend uzvikivali „ne posustajte“ i „hoćemo pobedu“. Današnji dan bio je najhladniji od početka šampionata, pošto je bilo četiri stepena Celzijusa, a uveče oko nula.

Najveće ovacije dobili su selektor Radomir Antić i pre svih Zdravko Kuzmanović, koji je igranjem rukom skrivio penal posle koga je Gana postigla pobednički gol.

Povezana vest:  Operisan Mario Baloteli, sledi pauza od šest nedelja

Srbija će sa Nemačkom igrati 18. juna u Port Elizabetu, kada će pokušati da popravi loš bilans iz šest dosadašnjih susreta sa „pancerima“ na svetskim prvenstvima.

Nemačku je Srbija na svetskim prvenstvima pobedila samo jednom. Jedna utakmica je završena nerešeno, a „panceri“ su slavili četiri puta.

Nekadašnja Jugoslavija pobedila je na jedinom susretu koje su selekcije igrale van Evrope, 1962. godine u Čileu.

Povezana vest:  Murinjo u Real dovodi Maikona

Orlovi će protiv Nemaca, po nalogu Svetske fudbalske federacije (FIFA), prvi put igrati u kompletnoj crvenoj opremi.