cristiano_ronaldo_i_jaja_ture_obala_slonovaceSP JUŽNA AFRIKA

Bez golova u duelu Obale Slonovače i Portugala

 

Fudbalske reprezentacije Obale Slonovače i Portugala odigrale su danas u Port Elizabetu bez golova u utakmici prvog kola G grupe Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Napadač Obale Slonovače Didije Drogba, koji je nedavno polomio ruku, ušao je u igru u 66. minutu, a nosio je longetu za koju je dobio posebnu dozvolu Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Više se očekivalo u utakmici dve selekcije, čiji fudbaleri nastupaju u najboljim evropskim klubovima.

Povezana vest:  Stojković: Utakmice u Japanu služe mladima da se pokažu

U prvom poluvremenu, koje je obilovalo greškama, viđena je samo jedna prilika i to za Portugalce.

Igrao sa 11. minut, kada je Kristijano Ronaldo, snažnim i preciznim udarcem sa više od 25 metara, pogodio stativu protivničkog gola.

Fudbaler sredine terena Obale Slonovače Jaja Ture pokušao je u 53. minutu da iznenadi golmana Eduarda, ali je čuvar mreže Portugala bio na visini zadatka.

Kapiten „slonova“ Kolo Ture šutirao je neprecizno glavom u 82. minutu, a osam minuta kasnije Drogba je iz izgledne pozicije, umesto da šutira, poslao loptu ka sredini šesnaesterca, gde nije bilo igrača Portugala, ali ni njegovih saigrača.

Povezana vest:  Šalke potvrdio da želi da angažuje Podolskog

Za najboljeg igrača na utakmici proglašen je Portugalac Ronaldo, koji je pretrčao 9,5 kilometara i, praktično, jedini pokušao da ugrozi gol Obale Slonovače.

U drugom meču prvog kola ove grupe od 20.30 u Johanesburgu igraju Brazil i Severna Koreja.

Stadion: Nelson Mendela Gledalaca: 42.000 Sudije: Larionda, Espinoza, Fandino (Urugvaj). Žuti kartoni: Zokora, Demel (Obala Slonovače), Ronaldo (Portugal).

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Brazil protiv Čilea nakon 12 godina u osmini finala

OBALA SLONOVAČE: Kopa, Demel, K. Ture, Zokora, Tijene, J. Ture, Ebue (Romarik od 85′), Tiote, Dindan, Kalu (Drogba od 66′), Žervinjo (Keita od 82′).

PORTUGAL: Eduardo, Fereira, Alveš, Karvaljo, Koentrao, Mendeš, Deko (Tijago od 62′), Meireleš (Amorim od 85′), Dani (Simao od 55′), Ronaldo, Liedson.