Fudbalski reprezentativac Italije Danijele De Rosi, posle trijumfa nad Belgijom (2:0) na Evropskom prvenstvu, izjavio je da je malo ko verovao u Azure i otkrio da su se njegovi prijatelji u domovini kladili na Belgiju.

Selekcija Antonija Kontea odigrala je taktički sjajan meč protiv favorizovane Belgije i u Lionu slavila golovima Emanuelea Đakerinija i Gracijana Pelea u utakmici E grupe.

-Bio sam čvrsto uveren da možemo da pobedimo, iako su moji prijatelji iz Rima tipovali na Belgijance. Rekao sam im da moraju da budu oprezni jer je selekcija Italije organizovana i snažna. U reprezentaciji sam od 2004. godine i do sada nijedna nije imala ovako dobre momke, svi su podređeni timu – rekao je De Rosi posle utakmice za Skaj Sport.

Golman Đanluiđi Bufon rekao je da je pobeda na startu šampionata rezultat kvaliteta i jedinstva ekipe.

Povezana vest:  Janković: Dao bih ostavku da je Zvezda u drugoj situaciji

-Srećan sam što smo pobedili. Pokazali smo da možemo da savladamo ekipu koja je jača od nas na papiru. Bili smo organiziovani, igrali srcem i homogeno, takve stvari retko gde mogu da se vide. Svi smo bili kao jedan, čak i klupa.

Strelac drugog gola Gracijano Pele krunisao je pobedu odličnim udarcem iz voleja u nadoknadi vremena.

Povezana vest:  Suares: Riberi zaslužuje da osvoji Zlatnu loptu

-Predugo sam čekao na gol, mogao sam to i ranije da učinim, ali za napadača je najbitnije da veruje do kraja. Nikad se ne zna kad možeš da dobiješ loptu i upišeš se u strelce – zaključio je golgeter Sautemptona.

Italijani naredni meč igraju sa Švedskom, dok se Belgija sastaje sa Republikom Irskom.

Povezana vest:  NOĆ POSLE UTAKMICE PARTIZAN – ANDRLEHT, Stanojević: Nište nije izgubljeno, idemo na pobedu