djan_luidji_bufon_rep_italija_1SP JUŽNA AFRIKA

Nezvesni nastupi Bufona do kraja Svetskog prvenstva

 

Golman Italije Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) možda neće više moći da nastupa za svoju reprezentaciju do kraja Svetskog prvenstva u Južnoj Africi jer je povreda leđa ozbiljnija nego što se u prvi mah činilo.

Bufon je juče na utakmici sa Paragvajem zamenjen na poluvremenu, pošto se žalio na bolove u leđima. Umesto njega na teren je morao rezervni golman Frederiko Marketi (Frederico Marćetti).

Povezana vest:  Đemba Đemba: Znaće se uskoro da li ostajem

-On ima veliki problem sa ishijadičnim nervom. Nemoguće je predvideti kada će se moći da se vrati u tim – saopštila je danas reprezentacija Italije, prenosi Bi-Bi-Si (BBC) na sajtu.

Selektor „azura“ Marčelo Lipi (Marcelo) izjavio je da se tokom zagrevanja pred utakmicu sa Paragvajem Bufon požalio na bol u leđima, i da nije mogao da izdrži drugo poluvreme.

Povezana vest:  139. VEČITI DERBI, Partizan slavio u večitom derbiju i preuzeo lidersku poziciju na tabeli

Bufon (32) je do sada osvajo više priznanja za najboljeg golmana u italijanskom prvenstvu, a mnogi ga smatraju i najboljim golmanom u svetu.

Italija je juče odigrala 1:1 sa Pragvajem, a sledeći meč u okviru Grupe F igra u nedelju protiv Novog Zelanda. U toj grupi je još Slovačka koja je danas takođe odigrala 1:1 sa Novim Zelandom.