Selektor reprezentacije Srbije za fudbal na pesku Dejan Knežević odredio je danas 16 igrača za predstojeći Evro bič soker kup, koji će se održati u Beogradu.

Srbiju će, izmedju ostalih, predvoditi nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nikola Mijailović, kapiten futsal selekcije Marko Perić i nekadašnji fudbaler Lokomotive iz Moskve i Kelna Nemanja Vučićević.

Na spisku su još Marko Milojević, Srdjan Vorgić, Mihailo Pantelić, Mihailo Jovanović, Nikola Čubrilović, Nikola Valentić, Filip Antić, Nenad Grujić, Nemanja Filimonović, Marko Lazić, Marko Spasić, Mladen Jovančić i Marko Radisavljević.

Povezana vest:  Pirlo zbog povrede pauzira mesec dana

Selektor Knežević je rekao da su igrači uložili veliki trud i da zaslužuju pohvale. Na javni konkurs za učešće u reprezentaciji javilo se više od 150 fudbalera.

-Evidentan je ogroman napredak, ali svima treba da bude jasno da se nalazimo na početku i da će nam trebati dosta vremena da budemo u rangu sa najboljim selekcijima. Ipak, ono što je ohrabrujuće je da imamo talenta za fudbal na pesku i to se lako može primetiti – rekao je Knežević, koji zbog povrede neće moći da računa na bivšeg kapitena Zvezde Dejana Milovanovića.

Takmičenje u Beogradu održaće se od 24. do 26. juna. Pored Srbije, na turniru će učestvovati još Rusija, Portugal, Italija, Španija, Ukrajina, Švajcarska i Madjarska.

Povezana vest:  Trezić najavio smanjenje plata igračima Zvezde

Rusija je trenutno vodeća selekcija na svetskoj rang listi, Portugalci su aktuelni prvaci sveta, Italijani su četvrtoplasirani, a Švajcarci šestoplasirani po rejtingu u svetu. Knežević je istakao da se Srbija neće predati uprkos neiskustvu.