Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Češke odigrali su danas nerešeno 2:2 u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Hrvatska je do prednosti došla u 37. minutu pogotkom Ivana Perišića, da bi na 2:0 u 59. povisio Ivan Rakitić, a Češka je preko Milana Škode u 76. smanjila zaostatak, da bi Tomaš Necid u 93. iz jedanaesterca doneo bod svojoj reprezentaciji.

Reprezentacija Ante Čačića je u prvom kolu s 1:0 pobedila Tursku, dok je Češka istim rezultatom poražena od Španije.

Hrvatska će u poslednjem, trećem kolu Grupe D u utorak igrati protiv Španije, a Češka protiv Turske.

Povezana vest:  Pavljučenko ne želi da ode iz Totenhema

Reprezentacija Hrvatske još jednom je na kontinentalnom šampionatu prikazala veoma dobu igru, ali ovaj put nije uspela da osvoji tri boda.

Ekipa Ante Čačića je u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrala Češku. U 37. minutu posle jedne greške Čeha na sredini terena Milan Badelj je proigrao Perišića koji je posle solo prodora utrčao u šesnaesterac, te šutirao u dalji ugao s oko 11 metara levo iskosa i savladao Petra Čeha.

Hrvatska je i u drugom delu nastavila s ofanzivnom igrom, ređale su se prilike pred golom Čeha, a do novog gola su stigli posle još jedne greške defanzivaca reprezentacije Češke.

Povezana vest:  Meč Crvena zvezda - Rostov otkazan zbog nevremena

Marselo Brozović presekao je dodavanje na oko 30 metara od gola rivala, te uposlio usamljenog Rakitića koji laganim udarcem u situaciji jedan na jedan savladao Čeha.

Imala je Hrvatska još nekoliko dobrih situacija pred golom Čeha, ali nije uspela da postigne gol.

Češka je u poslednjih 15 minuta zaigrla ofranzivnije, oslobodila se pritiska Hrvatske, što je odmah donelo rezultat.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Koleman: Teški porazi od Srbije, ali sada će biti drugačije

Posle jednog centaršuta Tomaša Rosickog u 76. minutu s desne strane, Milan Škoda bio je najviši u skoku, te je udarcem glavom savladao Danijela Subašića.

U 85. minutu došlo je do petominutnog prekida zbog bakljade navijača Hrvatske, što je na kraju više odgovaralo Česima, koji su krenuli u potpunu ofanzivu.

Nakon jedne ubačene lopte u 92. minutu Domagoj Vida je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa je sudija Mark Klatenburg dosudio jedanaesterac, a Necid je bio siguran izvođač.