carlos_dungaSP JUŽNA AFRIKA

Dunga: Korejanci su se branili gotovo savršeno!

 

Vrhunsku defenzivnu igru pokazala je ekipa Severne Koreje a selektor Brazila Karlos Dunga proglasio najvećim krivcem za neuverljivu predstavu na startu njegovog tima na SP.

– U prvom poluvremenu nismo igrali dobro, nismo dovoljno brzo odigravali loptu. U nastavku je bilo već puno bolje – izjavio je nakon utakmice Dunga u kojoj su Brazilci slavili sa 2-1.

Povezana vest:  Kapelo precrtao Čeriševa i Mogileveca

– Bili smo u nastavku brži i počeli da stvaramo prilike. Želeli smo zabiti nekoliko golova a ne primiti ni jedan. Nažalost, prva je utakmica na Svetskom prvenstvu je uvek najteža. I najveći primaju golove. To je sasvim normalno u fudbalu – dodao je Dunga.

Prvi strateg Brazila se posvetitio igri Severne Koreje:

– Kada nasuprot sebe imaš ekipu koja te napada, onda ti se otvara prostor. Teško je igrati protiv tima koja se samo brani. Potrebno je u takvoj situaciji kretati se sa loptom brzo i otvarati se prostor. Pogledate li ponovo utakmicu protiv Severne Koreje, videćete da su nam naši protivnici gotovo savršeno zatvarali prostor prema golu.

Povezana vest:  Milan pobednički protiv Breše

Kad su u pitanju njegovi pojedinci, Dunga je rekao:

– Kakinu smo zamenu planirali i pre utakmice. Robinjo? Vrlo sam zadovoljan njegovim rastom u formi, pogotovo što su mnogi mislili da mu nije mesto u reprezentaciji. On je vrlo raznovrstan igrač. Zna igrati na više pozicija. Igrači poput njega i Kake, baš zato što su pod stalnom prismotrom protivničkih igrača, moraju non stop menjati pozicije u napadu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Hicfeld objavio konačan spisak za Južnu Afriku